KATE QUINN: Årets bok-nominerade succéförfattaren är tillbaka med ännu en storslagen historisk roman

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mitt under brinnande krig möts tre kvinnor på gården Bletchley Park på engelska landsbygden för att knäcka de tyska militära koderna.

OM BOKEN:
Året är 1940 och England förbereder sig för strid mot nazisterna. Tre väldigt olika kvinnor, Osla, Mab och Beth, kallas till den hemlighetsfulla egendomen Bletchley Park mitt ute på den engelska landsbygden. Där tränas de, tillsammans med Storbritanniens främsta hjärnor, för att knäcka de tyska militära koderna.

Men kriget, förlusterna och hemlighetsmakeriet sätter deras oväntade vänskap på prov och de slutar som bittra fiender. Efter kriget, 1947, under förberedelserna för kronprinsessan Elizabeths bröllop, får två av dem ett krypterat meddelande. Det visar sig att det fanns en förrädare på Bletchley Park, någon som står dem nära. Osla, Mab och Beth tvingas mot sin vilja samarbeta igen, för att knäcka en sista kod och avslöja vem förrädaren är.

”Mod, engagemang och kvalitet.” – Monica Lindgren, Go’kväll SVT om Jägarinnan
”Sträckläsning som framkallar rysningar av både spänning och välbehag.” Bonniers Bokklubbar om Jägarinnan

OM FÖRFATTAREN
Kate Quinn är en amerikansk författare, bosatt i Södra Kalifornien. Quinn har alltid intresserat sig för historia och har skrivit en rad storsäljande romaner som blivit översatta till flera språk. Kodnamn Alice såldes i över 1 miljon exemplar. Jägarinnan nominerades till Årets bok 2020 i Sverige.
Releasedatum 2021-04-27

© HarperCollins Sweden

print

Våra samarbetspartners