JOHN TAYLOR bland Norstedts faktautgivning hösten 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Höstens faktautgivning innehåller bland annat Fanny Ambjörnssons gripande skildring av ett syskon och en miljöresa tillsammans med Henrik Ekman. Sofia Wood bjuder på sina allra bästa pastarecept och John Taylor och Jenny Neikell lär oss en gång för alla att odla egna grönsaker.

Kokböcker

Sofia Wood – Darling Pasta
För Sofia Wood är pasta en kärlekshandling. Här ryms både hennes mest omsorgsfulla mathantverk och bästa snabblösning, och hemma hos henne serveras det alltid pasta på nyårsafton. Hon är också övertygad om att det finns en perfekt pastarätt för varje tillfälle. Här finns 35 oemotståndliga rätter som gör livet godare.
Utgivningsdag: 21 oktober

Vår kokbok
Superklassikern Vår kokbok firar 70 år! Den här jubileumsutgåvan har inte bara ett glänsande yttre, utan också 150 nya recept och cirka 60 nya bilder. Det ekologiska och gröna säsongstänket poängteras ytterligare med ett säsongshjul, där du får inspiration och tips om vilka recept som passar bäst att göra just nu. Med över 1 000 recept är detta den enda kokboken du behöver.
Utgivningsdag: 16 september

Julia Tuvesson – Plåtmat
Flexbandutgåva av Julia Tuvessons braksuccé. Här lär du dig allt du behöver veta för att bli en mästare på att tillaga vegetariska allt-i-ett-rätter. Boken är uppdelad i två delar; en inspirationsdel och en receptdel. Den första delen berör den behändiga, numera klassiska, plåtmodellen. En modell som på ett pedagogiskt sätt lär dig komponera gröna rätter i säsong med hjälp av fyra enkla steg.
Utgivningsdag: 9 september

Trädgård

John Taylor och Jenny Neikell – Taylor och Surtanten
För dig som vill odla dina egna grönsaker är det här en riktig grundbok. Den visar hur du bygger en grönsaksodling från ingenting, hur du planerar, sår och planterar, vattnar, gödslar och gräver. Här samlas kunskaperna från två verkliga proffs; John Taylor, välkänd trädgårdsexpert från tv och Jenny Neikell, fermenteringsexpert och mathantverkare samt författare till flera böcker om fermentering. De ger sina allra smartaste odlingstips och visar hur favoritgrönsakerna förädlas till chutney, kimchi, marmelad, salt och mycket mer.
Utgivningsdag: 5 augusti

Hälsa & träning

Rangan Chatterjee – Viktbalansen
Glöm allt vad dieter heter och börja ta ditt välmående på allvar, på ditt eget sätt! Den välkände och bästsäljande läkaren och författaren Rangan Chatterjee kommer nu med sin egen metod för den som vill gå ner i vikt. Precis som med allt annat i hans filosofi ska det vara hållbart, enkelt, möjligt för alla och framför allt långsiktigt.
Utgivningsdag: 4 november

Anders Rosengren – Hela livet
Det var i baksätet på en taxi i New York som läkaren Anders Rosengren insåg vad som var fel. Han hade blivit inbjuden att tillsammans med världsledande forskare tala om mat, stress och motion. Men trots alla svar från forskningen var det som om den viktiga frågan saknades: vad är det vi vill uppnå med alla hälsoråd? Den frågan blev starten på utvecklingen av ett nytt koncept för att nå hälsa som skulle väcka genklang över hela världen.
Utgivningsdag: 19 augusti

Hem & hobby

Maria Österåker – Självhushållning i praktiken
Det är många som drömmer om ett mer självhushållande och naturnära liv, och som i pandemins spår ser praktiska möjligheter att förändra tillvaron. Det här är en inspirerande och kunskapsspäckad grundbok för såväl etablerade självhushållare som för den som fortfarande drömmer vid köksbordet hemma i stan.
Utgivningsdag: 26 augusti

Samtid

Thomas Bodström – Svarta änkan
“Cyanidmordet”, “kulturkvinnan”, “svarta änkan”. När en kvinna åtalades för att ha förgiftat sin fästman skrev kvällstidningarna spaltmeter. Ingredienser som kärlek, svek, pengar och lögner väckte intresse och förfäran. Advokat Thomas Bodström som företrädde offrets familj berättar nu den häpnadsväckande historien bakom fallet.
Utgivningsdag: 23 september

Henrik Ekman – Naturen vi ärvde
Med en stark kärlek till naturen som utgångspunkt har Henrik Ekman bevakat miljöområdet i snart ett halvt sekel. Många miljöproblem har lyckligtvis fått sin lösning, men samtidigt har nya hela tiden dykt upp. Mer komplexa och globala, svårare att lösa.
Utgivningsdag: 16 september

Historia

Christoph Andersson – Svenska SS-fruar
De ville bli hustrur till tyska SS-män, med uppdrag att föda flest möjliga ariska barn åt Adolf Hitlers Tredje rike. På så sätt skulle kvinnorna med kropp och själ bidra till att säkra nationalsocialismens långsiktiga existens. I National Archives i USA har författaren och journalisten Christoph Andersson hittat spåren efter 218 500 kvinnor som alla ville gifta in sig i SS:s gemenskap, under Heinrich Himmlers ledning.
Utgivningsdag: 21 oktober

Memoarer, biografier

Fanny Ambjörnsson – Om Nadja
Hur ger man röst åt någon som inte kan välja sin egen berättelse? När Fanny Ambjörnsson som trettonåring fick veta att hennes mamma väntade tvillingar var förväntningarna stora. Men då barnen föddes i augusti 1986 blev det inte som någon tänkt sig. Nadja kunde inte andas själv och visade tecken på allvarliga hjärnskador. Hon var gravt funktionsnedsatt och skulle komma att behöva assistans 24 timmar om dygnet, från födseln fram till sin död, 34 år gammal.
Utgivningsdag: 16 september

Gunilla Grahn-Hinnfors – Sträckande sig uppåt mot ljuset
En biografi om signe Maria Thiel. Signe Maria är fosterbarnet som på 1890-talet får en av Sveriges rikaste män att bli handlöst förälskad och under skandalartade former skilja sig. Hon förtalas och upphöjs om vartannat, långt efter sin död blir hon fortsatt förminskad. Det finns dock väldigt lite skrivet om henne, trots att hon befann sig i det svenska kulturlivets absoluta nav och var drivande bakom tillkomsten av en av Sveriges mest unika konstsamlingar, Thielska galleriet på Blockhusudden. Signe Maria befann sig i centrum av mycket men förblev höljd i dunkel.
Utgivningsdag: 23 september

Snezana Bozinovska – Vad dina ögon såg
Ester och Leon Rytz var bara barn när de tvingades till några av de mest ökända koncentrationslägren under andra världskriget, som Treblinka, Auschwitz och Bergen-Belsen. De miste allt: sina familjer, sitt land, sin ungdom. Mot alla odds lyckades de överleva avrättningar, slavarbete, sjukdomar, svår svält och till och med dödsmarschen från lägret. Det här är berättelsen om paret Rytz, några av de sista rösterna från Förintelsen, som ännu kan vittna om vad deras ögon såg.
Utgivningsdag: 28 oktober

Catherine Raven – Räv och jag
Räv och jag är en vacker, humoristisk, rörande och djupt insiktsfull berättelse om ensamhet, vänskap och vår relation till naturen och till varandra. Det är en bok som talar till oss i en tid när pandemin på djupet håller på att förändra vårt sätt att leva, våra relationer, och vi mer än någonsin behöver naturen som både avkoppling och tröst.
Utgivningsdag: 4 november

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners