MATS AHLSTEDT bland aprils pocketnyheter från Bokfabriken!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

• Mats Ahlstedt, Guldmakaren

Ella Werner måste dö. Det är villkoret för att Ella Werners infiltratör Christer Quist, nyligen frigiven efter ett långt fängelsestraff, ska kunna bli medlem i det kinesiska brottssyndikatet Triaden.
Christer Quist har fått reda på att ligan planerar en kupp mot guldmakaren, som gömmer tvåhundrafemtio kilo rent guld någonstans i Göteborgstrakten. För att infiltrera det kriminella nätverket iscensätter han ett fingerat mord på Ella Werner, som tvingas gå under jorden tillsammans med kollegan och sambon Nicklas Crona. Det är bara ett problem – Triaden har en mullvad i polishuset. Kommer bluffen att avslöjas innan Ella Werner hinner stoppa Triaden?

Guldmakaren är den femte fristående delen i Mats Ahlstedts populära serie om profilerare Ella Werner vid Göteborgspolisen.

MATS AHLSTEDT tillbringade sina första levnadsår på en prästgård i Jämtland. Därefter gick flyttlasset till Göteborg där hans far jobbade som fängelsepräst. Efter en universitetsexamen i svenska med inriktning på litteraturvetenskap blev Mats Ahlstedt journalist. Idag ägnar han sig enbart åt sitt författarskap och har en trogen läsekrets. Hans texter genomsyras av ett starkt samhällspatos.

Sagt om Mats Ahlstedts Fatima Wallinder-deckare:
“Man vill bara läsa ett kapitel till och kanske ett till och ett till.” BOKMYSANS BOKBLOGG
“Med Mats Ahlstedt har vi sannerligen fått en deckarförfattare av internationell klass!” LARS-ERIK HOLM, DAST MAGAZINE

• Lotta Luxenburg, Rättskiparen

När Isabella Knyckare, vid specialenheten Stockholmsgruppen, kommer över uppgifter om ett hemligt polisnätverk hamnar hon åter i utsatt läge. Nätverket är misstänkt för att ha ställt sig över lagen i jakten på Stockholms värsta brottslingar. Vilka av kollegorna i Polishuset kan Isabella lita på? Hur långt är de skyldiga beredda att gå för att sanningen inte ska komma fram? När Isabellas internutredning dessutom visar att hennes fästman, som blivit ihjälskjuten i tjänsten, var ett oskyldigt offer i nätverkets kamp mot den organiserade brottsligheten, blir Isabellas kamp djupt personlig.

Rättskiparen är den andra fristående delen i en ny spänningsserie om poliserna Isabella Knyckare och Nikolaj Malmsten och deras kollegor i Stockholmsgruppen, en specialenhet inom NOA, Polisens nationella operativa avdelning.

LOTTA LUXENBURG kommer ursprungligen från Sundsvall men bor i dag i Stockholm. Hennes tidigare böcker har lockat stora skaror med ljudbokslyssnare. Boken Spårlöstblev också nominerad till Storytel Awards, tidigare Stora Ljudbokspriset.

Sagt om Lotta Luxenburgs tidigare böcker:
“Boken är en bladvändare med korta kapitel som är både spännande och nervkittlande … Den gick inte att lägga ifrån sig.” Lollos Bokhörna om Infiltratören
“En riktigt intressant författardebut.” Lena Jeppsson, Dast Magazine
Bokfabriken är ett ungt förlag, helt fristående från de stora förlagskoncernerna. Förlaget startades 2012 och är idag Sveriges snabbast växande bokförlag. Vi ger ut underhållnings¬litteratur i alla dess former: hårda thrillers, fängslande romaner, spektakulära rockbiografier, spännande kriminalromaner och gedigna fackböcker.

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners