LUSTANS LAKEJER annonserar nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inför en ny era förenas de stilbildande New Wave-ikonerna Lustans Lakejer nu i gemensam livshunger och kreativ framåtanda med den fem år unga nisch-pop labeln Icons Creating Evil Art.

Den 3 november 2020 nåddes Lustans Lakejer av det ofattbart tragiska beskedet att deras broder och bandmedlem Tom Wolgers hade gått bort. Bara några få dagar tidigare hade de slutfört arbetet med sin nya singel ”Lyx” – en sång Johan Kinde skrivit något år tidigare om en svunnen kärlek, men som redan hade fått en ny innebörd på grund av den rådande pandemin – nu fick den ytterligare en dimension. Textraderna: ”Lyx att leva, Lyx att finnas till” känns 2020/21 inte bara som ett lustfyllt minne av en ex-flickvän, utan som en hyllning till själva livet.

Inför en ny era förenas de nu i gemensam livshunger och kreativ framåtanda med den fem år unga nisch-pop labeln Icons Creating Evil Art. Under det senaste året som globalt präglats av utmaningar, där konkurrensen hårdnat för var dag och det släpps mer musik än någonsin har Icons Creating Evil Art visat en totalt orädd utvecklingstakt och med stabilitet och självförtroende vuxit till en av Sveriges mest framgångsrika labels inom alternativ musik.

Johan Kinde, Lustans Lakejer, kommenterar det nya samarbetet: “När Lustans Lakejer gav ut vårt första album 1981 var vi helt unika i svenskt musikliv, vilket på den tiden kanske inte var så svårt. Att det nu – 40 år senare – skulle visa sig att vi fortfarande är ensamma i vårt slag är något mer överraskande. Vi har alltid försökt att skapa musik som väcker känslor, musik där människans svagheter och djupaste begär befinner sig i en ständig kamp med den rena, oförfalskade kärleken. Tillsammans med våra nyfunna vänner på Icons Creating Evil Art känns det som att möjligheterna att fortsätta att göra denna sorts musik är större än någonsin förr. Vi bär en längtan som aldrig tar slut och vi vill dela denna längtan med er.”

Anna Lindholm, Icons Creating Evil Art, berättar om den nya signingen: “Lustans Lakejer är ett progressivt band som redan från start förkroppsligat vad vi identifierar oss med på ICEA inte bara som ikoner i ordets rätta bemärkelse utan även i fråga om konst som inte väjer för att skildra mörkret, samt motstånd till att förhålla sig till normer och konventioner. Bandet har gjort ett grundligt jobb i att bygga ett nära team omkring sig, bland annat bestående av Ulf Waldekrantz som satte oss i kontakt. Vi har verkligen hittat varandra och börjat bygga en relation som glöder av energi, entusiasm och framåtanda! Vi på ICEA längtar efter att låta en ny generation hitta till Lustans Lakejers musik. När vår spetskompetens inom att utveckla nya artister, utforma och stärka artistkoncept bland annat genom vårt arbete med visuellt material som foto och video, nu får möta deras credibility, erfarenhet och etablering är vi säkra på att det är ett lustfyllt och framgångsrikt samarbete vi har att se fram emot!”

I februari i år var det 40 år sedan Lustans banbrytande debutalbum gavs ut, men också sedan första gången Johan Kinde träffade Tom Wolgers på den numera legendomspunna klubben 1984 i Stockholm. Senare samma år släpptes genombrottsalbumet ‘Uppdrag i Genève’. Jubileumsåret uppmärksammas bland annat med ny musik och det kommande albumet ’Mörk Materia’ som släpps i November. Den andra singeln från albumet släpps redan under våren.

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners