TOVE JANSSON bland majnyheter från Bonnier Carlsen!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mumindalens Alfabet av Tove Jansson, Annika Sandelin
Illustratör: Tove Jansson
Färgsprakande ABC-bok som tar dig med på en rundvandring i magiska Mumindalen. Du får träffa Tove Janssons älskade Mumintroll, men även upptäcka okända knytt och andra spännande karaktärer.
Mästerliga barnboksförfattaren och poeten Annika Sandelin har skrivit en dikt för varje bokstav. Dikterna, skrivna på rim, tar oss på ett språkligt äventyr där läsaren får vända, vrida, smaka och känna på hur bokstäverna i vårt alfabet kan användas.
En modern klassiker, perfekt för högläsning tillsammans.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-04-27

Astera och basketskorna av Kaly Halkawt
Illustratör: Sofia Falkenhem
Astera är åtta år och kom till Eskilstuna för ett år sedan. Det var okej tills storebror kom med i basketlaget, och slutade ha tid för henne. När storebrors dyra och efterlängtade basketskor blir stulna lägger Astera upp en plan för attf ixa det. Men hur hon än gör blir allt bara värre. Och värre.
Kaly Halkawts debutbok, illustrerad av Sofia Falkenhem, är en berättelse om syskonskap, att hitta tillbaka till, eller hinna ikapp, en bror som håller på att växa upp och bryta sig loss.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2021-04-29

Sov nu, Sickan av Sofia Rådström
Fjärde boken i serien om charmtrollet Sickan. Sickan ska sova men har svårt att ligga still. Pappa måste läsa bok och Sickan vill hoppa i sängen. Till slut måste pappa också lägga sig i sängen. Då ”somnar” Sickan och pappa kan äntligen smita ut i köket för att ta hand om disken. Trodde han, ja! Sofia Rådströms textrim och illustrationer om könsneutrala Sickan har blivit en modern småbarnsfavorit. Hennes magiska textrim lockar till igenkänning och skratt.
Ålder: 0–3 år
Utgivningsdag: 2021-04-29

Hej Bajskorv! av Henrik Hallgren
En interaktiv och rolig bilderbok om Familjen Bajskorv. Du får kika in i den pruttsjungande familjens dagliga liv, där allt från rörelserna i tarmarna till uppfriskande bad i toalett-turkost avloppsvatten avhandlas. Seriefantasten Henrik Hallgren har både skrivit och illustrerat denna snygga och stilrena bok som kommer älskas av alla i kiss- och bajsåldern. En skitbra bok helt enkelt!
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-05-03

Stora boken om Spyflugan Astrid av Maria Jönsson
Spyflugan Astrid har fyra ben och kan flyga vrålsnabbt. Och gå i taket! Hon älskar äventyr och fantiserar om det stora, på andra sidan fönsterrutan. Tyvärr blir det inte mycket tid över när man har 43 syskon som måste passas.
Maria Jönssons bilder är detaljrika och roliga. I text och bild fångas de situationerna och förväxlingarna som kan uppstå när man är en liten fluga i en stor värld. Innehåller de tre första berättelserna om den nyfikna flugan.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-05-03

LasseMajas sommarlovsbok: Kung för en dag av Martin Widmark
Illustratör: Helena Willis
Ett måste på resan och i hängmattan – ingen sommar utan årets sommarlovsbok! Full av roliga sommarlovspyssel och en nyskriven novell om LasseMajas detektivbyrå. I boken hittar du en massa kul pyssel och tips på aktiviteter, lekar och spel. Dino och Sara från caféet i Valleby bjuder på ett smaskigt recept, du får lära dig att bygga dina egna instrument, spana efter tjuvar och testa dina Vallebykunskaper i en utmanande frågesport. Boken som håller hela sommaren!
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2021-05-10

Barnhemmet i Brooklyn av Camilla Lagerqvist
Den fjärde och avslutande delen i Amerikaäventyret – en historisk äventyrsserie full av kärlek, vänskap och spänning. Den här gången befinner sig Ingrid i Brooklyn, djupt nere i New Yorks mörka tunnelbanetunnlar. Hon vet inte vad hon ska tro. Var det ett barn hon såg i den övergivna tunneln? Allt gick så fort, men hon vet att hon måste tillbaka. Camilla Lagerqvist skriver om en tid då många svenskar utvandrade från Sverige vilket ger en lika spännande som tidstrogen skildring.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2021-05-12

© Bonnierförlagen

print

Våra samarbetspartners