SOPHIE KINSELLA : MIN MAMMA ÄR EN FE – sedelärande magi för det curlande släktet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Mummy Fairy and Me
Förlag: B. Wahlströms
Serie: Magiska familjen (del 1)
Illustrationer: Marta Kissi
Översättning: Carina Jansson
Läsålder: 6-9 år
Genre: Barn, Fantasy
Antal sidor: 155
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2018-05-07

Sophie Kinsella är känd över hela världen som författaren till Shopaholic-serien. Hennes mest kända hjältinna är Becky Brandon (född Bloomwood). Men vem vet, kanske kan Ella utmana Becky och bli den nya bästsäljaren?

Det här är Kinsellas första serie för barn, och det är en rolig och lättsam serie rekommenderad för 6-9 åringar, om lilla Ella vars mamma är en fe. Ellas moster och mormor är också feer, och när Ella blir stor kommer även hon att bli en fe. Hitintills är hon en lillfe …

En klantig fe

Mycket av humorn i boken går ut på allt som går snett när man trollar, titeln skulle ha kunnat vara Den Klantiga Fen. För allt som Ellas mamma trollar går åt skogen, när hon ska trolla fram lite mjölk står plötsligt en ko i köket … och så vidare.

Oftast är det Ella som fixar allt till sist, vilket gör att barn som läser boken kan få känna sig smarta. Det är en utmärkt skojig högläsningsbok, liksom en första läsa-själv bok, och massor av kul illustrationer piggar upp texten.

Vill vinna utan magisk hjälp

Det bästa äventyret involverar även Ellas moster och mormor. De har lovat Ellas mamma att INTE trolla så att Ella vinner allt på idrottsdagen … Men det gör de i alla fall. Men Ella blir inte glad över att vinna, eftersom hon vet att hon inte vinner på riktigt … Hon blir inte glad förrän hon har vunnit en gren alldeles själv, utan magisk hjälp!

Det HÄR är en bra sedelärande berättelse för alla curlingsläktingar! Ellas mamma fattar att Ella måste få klara sig själv och lyckas eller misslyckas på egna meriter. Men det fattar inte moster och mormor. I alla fall inte på en gång …

Skriver lika kul för barn som för vuxna

Sophie Kinsella skriver superkul för vuxna läsare, nu bevisar hon att hon skriver lika kul för barn om deras värld och deras villkor. Boken avslutas med recept och kul pyssel och aktiviteter, som gör att det roliga räcker lite längre.

print

Våra samarbetspartners