LUCY FOLEY : NYÅRSFESTEN – en klassisk “det slutna rummet deckare”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: The Hunting Party
Förlag: Printz
Översättning: Katarina Falk
Genre: Deckare
Antal sidor: 340
Format: Pocket
Utgivningsdatum: 2020-11-05

En exklusiv nyårsfest med det gamla kompisgänget i de snöiga skotska högländerna, en vistelse komplett med champagne och delikatesser och högländernas kulinariska specialiteter serverade i en modern jaktstuga … och som grand finale en exklusiv, dyr gemensam jaktutflykt. Det verkar som en bra idé.

Tills de alla blir insnöade. Och en person i sällskapet blir mördad.

Perspektiven skiftar

Någonstans där ute i mörkret lurar The Highland Ripper – en känd seriemördare – och en smuggelliga som tjänar storkovan på att skeppa narkotika längs de gamla historiska spritsmugglarrutterna.

Perspektiven skiftar mellan olika karaktärer, som alla väljer ut vad de vill berätta, tiden skiftar mellan nutid och dåtid, mellan minnen och nya händelser. Vem kommer att bli mördad? Och vem kommer att visa sig vara mördaren?

Såta vänner tål inte varandra

Lucy Foley har skapat en klassisk “det slutna rummet deckare“, eller Cluedo deckare (det finns till och med ett Cluedospel i sällskapsrummet i jaktstugan) och har spetsat den klassiska intrigen med både en modern drogkartell och en seriemördare. Men intressantast ändå är relationerna mellan karaktärerna. De flesta av personerna känner varandra sedan tiden i Oxford. De är alla såta vänner. Men ingen av vännerna tål varandra. Egentligen.

Välkommen till det exklusiva, svindyra nyårsfirandet från helvetet! Du kommer att bli så glad över att du inte är inbjuden!

Filmatisering av Nyårsfesten är på gång — liksom en TV-serie baserad på Lucy Foleys senaste deckare Bröllopsfesten, som är ännu bättre och ännu mer komplex … och ännu en Cluedo deckare berättad ur olika perspektiv.

Spelet är Överlevnad

En isolerad liten ö i ett stormigt hav eller igensnöade vägar fyller samma funktion – ingen hjälp kan komma till platsen, och ingen av karaktärerna kan komma därifrån. En av personerna är en mördare – vem blir nästa offer? Spelet är inte längre Cluedo, spelet är Överlevnad.

print

Våra samarbetspartners