HORNDAL släpper sitt andra album 9 april

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Horndals andra album Lake Drinker är soundtracket till den sanna spökhistorien om en liten bruksort i södra Dalarna som i slutet av 70-talet genomled ett orent helvete. Horndal fick sitt stålverk och levebröd likviderat, byn avfolkades och lämnades sen att bara rosta bort. Nu över fyrtio år senare lovar plötsligt ett amerikanskt företag (google it) guld och gröna skogar. Men än syns inget guld och de gröna skogarna blivit till kalhyggen. När planerna kom upp till ytan om att låta byns bad- och fiskesjö tillika reservattentäkt Rossen bli till servrarnas kylvatten var det som att albumets handling skrev sig själv. Hin Håle är tillbaka. Och nu tänker han dricka upp sjön.

Lake Drinker, som är uppföljaren till Remains från 2019, är en tung berättelse om att sluta avtal med djävulen. Men den här skildringen om ett samhälles förfall är ingen saga. Den är djupt rotad i Horndals befolkning, nu återberättad av ett band som har sina egna rötter i byn.

Albumet är inspelat i ikoniska Studio Gröndahl med ljudteknikern och medproducenten Karl Daniel Lidén (Bloodbath, Katatonia, Breach, Lowrider) och tar ett rejält kliv framåt på stigen som trampades upp i debuten. Låtarna har getts en rå och organisk form med lika delar sludge metal, hardcore, death metal och punk men med oväntade inslag som klassiskt slagverk (Pelle Jacobsson från Sveriges Radios symfoniker), blåsarrangemang (Daniel Johansson och Christer Falk), gästsång (Johan Jansson från Interment och Dreadful Fate) och inte minst protestvrål från byns egen befolkning. Allt sammantaget – rostig metal.

Den här berättelsen handlar om Horndal, men det finns många orter världen över som gått samma öde till mötes. Lake Drinker tillägnas alla rostiga hemstäder därute. Botten upp.

Lake Drinker
Gaffa 5/6
Swedenrock 8/10
Slavestate 4/5

Skrivet om “Remains”
”´Remains´ feels like a game changer.”
METAL HAMMER
”Horndals album är rent guld! Smutsig hardcore sludge med gripande texter…”
Close-Up Magazine
“Genom ett perfekt hardcore filter fångar Horndal Svenska industristäders förfall”
AFTONBLADET
” Det är punk och social realism i ett där de råa nerverna dallrar och frustrationen sitter på ytan, allt till ett gungande, promenerande soundtrack av stenhård hardcore av absolut bästa sort. Tajtare än Billy Idols skinnbrallor. 5 stjärnor.”
GAFFA MAGAZINE
”Punk fans will jive with the galloping beat, metal fans will bang their heads to the thrashy riffs and hardcore fans will appreciate the band’s unbridled energy and shouted vocals — something for everyone!”
METAL SUCKS

Utöver dessa fina ord hamnade albumet på TTs årsbästalista topp 10 som enda metalband. Det blev även nominerat till Gaffapriset samt Dalecarliamusicawards.

Lyssna på Horndal’s nya skiva, men bara om du är i Horndal.

10 dagar innan releasen av Lake Drinker finns hela skivan att lyssna på, men bara om du befinner dig i byn Horndal. Skivan kan streamas på lakedrinker.com, en sajt som är geografiskt begränsad till byn Horndal.

“För oss var det självklart att folket i Horndal skulle få lyssna på skivan först. Hela bandet är ju en hyllning till byn och de som bor där”. – Pontus Levahn, trummor

”Kanske kan vi få en och annan hårdrockare att komma hit. Byn behöver lite turism. En perfekt plats att spendera sin påskledighet på, med nya skivan i lurarna”. – Henrik Levahn, sång och gitarr

Från och med tisdagen 30 mars ligger skivan uppe på lakedrinker.com, för alla som befinner sig innanför Horndals gränser. Så, dra åt Horndal och lyssna.

© Sister Promotion

print

Våra samarbetspartners