CAROLINE ENGVALL inleder en storsatsning

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I maj släpps ”Blodskam” på Bokförlaget Forum. Med boken inleder Caroline Engvall en ny skönlitterär spänningsserie om tre böcker. Självklart finns Carolines engagemang för barn och kvinnors rättigheter med i boken.

– Jag ser fram emot resan med Forum och Bonnierförlagen. Att ämnet jag brinner för och har skrivit länge om får komma ut brett och stort och förhoppningsvis flyga i hela världen, säger Caroline Engvall.

Hon debuterade som deckarförfattare 2017 med uppmärksammade Ärren vi bär, som följdes av Judasvaggan, Dockleken och Kyrkan. Redan 2008 kom hennes storsäljande verklighetsbaserade roman 14 år till salu. Caroline Engvalls uppmärksammade böcker belyser ofta utsatthet och hon ägnar en stor del av sitt liv åt kampen mot sexuellt utnyttjande av unga. Att föra in dessa ämnen i spänningsromaner har varit ett mycket lyckat koncept.

– Jag är fascinerad av hemligheter och tystnad och vad kombinationen av dessa två gör med oss människor. Det som står mellan raderna och inte talas om kan bli minst lika spännande som action med mord och blod – om inte mer, säger hon.

Blodskam är första delen i en ny spänningsserie om systerskap och hemligheter som tar oss från paradisvita stränder i Thailand till Norrlands mörka inland. Elizabeth åker till Thailand på julsemester tillsammans med sin mamma, systern Sofia och hennes familj. På nyårsafton försvinner Sofia, några timmar senare hittas hon död i vattnet. Det som skulle varit en underbar semester slutar istället i katastrof. Händelsen för Elizabeth tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och till Ormvattnet. Vad var det egentligen som hände på paradisön? Och vad var det som egentligen hände i det där ensliga huset vid sjön?

Redan om ett år kommer den fristående andra delen och förlaget ser fram emot att se detta författarskap växa:

– Caroline Engvall har allt det som jag älskar med en spänningsförfattare, blandvändartempo, spännande miljöer, psykologiska frågeställningar och viktiga teman i tiden och samhället. I Blodskam handlar det om tystnad, hemligheter i både bygd och familj, och vad det får för konsekvenser såväl bakåt som framåt för generationer av kvinnor. Jag och Bokförlaget Forum ser så fram emot att följa Caroline och hennes böcker, säger Teresa Knochenhauer, förläggare.

Caroline Engvall är även aktuell med en ny podd: I nätets skugga – nätsexbrotten mot barn som skakade Sverige. En podd om det som kan drabba barn på nätet. Om sexualbrotten, om förövarna och om utsattheten. Samt hur vi alla kan förebygga och hjälpa.

Blodskam släpps 24 maj på Bokförlaget Forum. Pressbilder och omslag finns på förlagets hemsida.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners