PETTER släpper singeln ”Bara för bra” med MYRA GRANBERG

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Petter teamar upp med Myra Granberg på sin nya singel ”Bara för bra” som släpps idag. En vacker popduett om att tvivla i en relation, trots att allt är perfekt. Låten är skriven av Petter, Myra Granberg, Sami Rekik, Calle Ask och Adèle Cechal samt producerad av Calle Ask.

Jag satt och körde bil en dag och lyssnade på radio när jag hörde Myra Granbergs ”Tills mitt hjärta går under” och höll på att köra av vägen. Jag stannade bilen och ringde Patrik ”Dj Sleepy” Elofsson som är min A&R och sa att jag vill rappa på den där låten eftersom den är så sjukt bra… och för att inte tala om Myra själv. Hon är en makalös sångerska med ett eget och unikt uttryck. Inte långt efter det satt vi tillsammans i en studio och skrev en väldigt fin låt som blev ”Bara för bra”. – Petter.

Petter är efter sina drygt 20 år på musikscenen en av Sveriges mest älskade och uppskattade artister. Han har en gedigen katalog och hans musik har spelats över 300 miljoner gånger på Spotify. Efter en succérepris i Så Mycket Bättre hösten 2019 började han jobba på nytt eget material i studion och i juni 2020 släppte han sitt sjunde fullängdsalbum Varholmsgatan med singlar som ”Astronaut” och ”Dom får mig aldrig levande” (feat. Thomas Stenström). Nu är han äntligen tillbaka med ny musik.

Myra Granberg skriver och producerar all sin musik. Hon slog igenom stort med sin superhit ”Tills mitt hjärta går under” och släppte i höstas debut-EP’n Bara hälften kvar inkl. senaste platinasäljande singeln ”HKF (Håll käften & försvinn)”. Myra var nominerad i kategorierna Framtidens Artist och Årets Pop på P3 Guldgalan, samt är nominerad till Årets Genombrott på Musikförläggarnas pris. Under 2021 släpper Myra sitt efterlängtade debutalbum.

När jag fick frågan om att prova och skriva en låt med Petter så trodde jag knappt på det. Jag frågade om det verkligen var THE Petter?! För mig är Petter en sån otrolig självklarhet på den svenska musikhimlen och genom min uppväxt och första steg som låtskrivare och artist har han varit en extremt stor förebild. Att sen, när jag väl fått lära känna honom och insett att han kan va en av de trevligaste och proffsigaste människorna som existerar i branschen, få göra ett samarbete på en skitbra låt är liksom mer magiskt än vad ord kan uttala. Jag är så otroligt stolt över att få släppa ”Bara för bra”. – Myra Granberg.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners