MAGNUS UGGLA släpper en halsbrytande satir om musikbranschen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter den stora succén med självbiografin Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen är Magnus Uggla nu tillbaka med boken Johnny the Fucker, som släpps den 26 augusti.

Året är 1978 och efter att äntligen ha slagit igenom stort, turnerat landet runt och blivit omsusad kändis befinner sig Uggla på väg neråt. Igen. Och när Produktchefen på CBS föreslår att han ska ställa upp i Melodifestivalen är verkligen botten nådd.

Men när inga andra möjligheter finns i sikte, utom att köra gig på pizzerior, så bestämmer han sig trots allt för att ställa upp i Schlagern. I sista stund. Det blir en kamp mot klockan, mot konkurrenternas tjuvknep och idiotiska idéer från skivbolaget och andra halvfigurer i branschen. Mot alla odds verkar det ändå som att det här kan få karriären att ta ny fart. Fast sen går det ändå åt pipan. Eller?

“Det här var utan tvekan den mest turbulenta perioden i min karriär, och det tog på krafterna att få ner allt på pränt. Men, sammanfattningsvis med facit i hand måste jag ändå säga att det nog är en av de bästa böcker jag har skrivit”, säger Magnus Uggla

Boken är en nyckelroman och bygger på historien om när Magnus Uggla ställde upp i Melodifestivalen 1979 – mot sin vilja – med låten Johnny the Rocker.

Johnny the Fucker ges ut av Norstedts och släpps den 26 augusti.

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners