AHLSTRÖM debuterar på svenska med “Dagen vi väntat på”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Artisten och musikern Ahlström är aktuell med den pop-jazziga sommarvisan ”Dagen vi väntat på”. Singeln handlar om den lycka man känner när den svenska sommaren anländer, men också den överhängande ängsligheten för att den ska försvinna. Singeln släpps den 28 mars – dagen då vi ställer om till sommartid.

Att detta är en debut är en sanning med modifikation. Ahlström har haft musiken i sitt hjärta sedan barnsben. I tidiga tonåren bildade han sitt första band och under 80 & 90-talet blev det melodiös hårdrock i bandet Yale Bate. Bandet rönte framgång med seger i Rock-SM, skivkontrakt och turnerande. Efter några “hysteriska år” som han själv kallar det, tog han dock en lång paus från musiken.

År 2016 återkom lusten med rock ’n’ soul-projektet Sway Ground, som släppte ett album på vilket Ahlström skrivit, framfört och producerat.

Nu släpps hans första svenska singel ”Dagen vi väntat på”. En sommarvisa med minnesvärd melodi som har rötterna i den svenska låtskrivartraditionen. Här blandas en lätt folkton, melankoli och en längtan som finns i den nordiska folksjälen.

”För mig har musik aldrig handlat om en genre, utan om det är en bra låt eller inte. Så när mitt barnbarn lekte runt i studion en dag så började jag spela en svensk jazz-aktig folkmelodi till. Då hörde jag direkt att den skulle handla om sommaren. En visa om det speciella förhållande som vi i Norden har till sommaren. Eftersom vi längtat så länge, är den liksom både härlig och ängslig på samma gång. – säger Ahlström

Fler singlar förväntas släppas under 2021, men som kan tänkas ta en annan musikalisk riktning.

“Det kanske inte alltid kommer att vara tillsammans med en jazzkvartett, som den här gången. Men mer eller mindre sväng kommer nog alltid att vara en grundläggande beståndsdel i det jag gör.” – avslutar Ahlström

Medverkande: Magnus Ahlström – sång, Petter Bergander – piano, Fredrik Rundqvist – trummor, Anders Johnsson – bas, Karl Olandersson – trumpet.
Inspelad och mixad av Linn Fijal, RMV Studio
Mastering av Björn Engelmann, Cutting Room
Skriven och producerad av Magnus Ahlström
Singeln ”Dagen vi väntat på” släpps digitalt den 28 mars

© Moore To Be

print

Våra samarbetspartners