BUTHLER & GRIMWALKER bland pocketnyheter från Bokfabriken

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Unik spänningsdebut, familjefar tvingas begå brott – och Vivi som vänder livet med vintage.
Tre färska pocketböcker från Bokfabriken i mars!

• Buthler & Grimwalker, Kastvindar
HEMLIGHETER. Alla har dem, ingen vill att de avslöjas. Alex Storm, som blivit kriminell mot sin vilja, kämpar för att hålla familjen utanför sitt nya liv. Jessica Storm är skyldig till mord och gör allt för att ingen ska få reda på det. När Peter Bao, ledare för Hongkong-triaden, planerar att ta över all narkotikahandel i Europa är Alex Storm den som ska se till att det blir verklighet. För att inte Alex ska svika honom skickar han sin personliga torped till Sverige. Samtidigt dras snaran åt kring Alex och Jessica när Nina Trygg på Säpo tar upp jakten på den som mördade hennes man. När ovädret tornar upp sig vid horisonten måste sanningen komma fram om inte Alex värld ska gå under.
Kriminalromanen Kastvindar är den fristående fortsättningen på succén En perfekt storm, första boken i den fartfyllda serien om Alex Storm av powerduon Buthler & Grimwalker.
»Det är full fart hela tiden. Action i kubik.« NISSE SCHERMAN
»Buthler och Grimwalker har skrivit en bok med rikligt innehåll, spännande scenario och ett högt tempo.« LARS-ERIK HOLM, DAST MAGAZINE
»Betyget kan bara bli en femma.« LJUDBOKSBLOGGEN

• Selåker & Nykänen, Förstfödd
I krigets Finland år 1945 förintas en by i lågor. Händelsen föder ett djupt hat i en brännskadad mans hjärta.
Sju decennier senare återvänder Aino Kivi till Bruksfallet, en mellansvensk ort präglad av avfolkning och förfall. För drygt tio år sedan dog hennes tvillingbror Ville, bara sjutton år gammal, i en skogsbrand. Aino valde att fly familjens trauma.
Hennes hemkomst sammanfaller med flera brutala mord som sprider oro och skräck bland invånarna. Dessutom kommer en dömd mördare tillbaka till byn, något som får byns mäktiga män att kraftsamla.
Aino undviker barndomshemmet men måste till slut ta kontakt för att berätta att familjen kan vara i fara. Men hon försvinner spårlöst och föräldrarna tvingas konfrontera släktens mörka historia.
En ung blåljusfotograf med smak för piller och en ålderstigen polis med liberal syn på lagen bildar tillsammans en osannolik utredningsgrupp, men är alltid steget efter i jakten på den som dödar.
Förstfödd är en mystisk thriller i samma anda som True Detective och Fargo men också en berättelse om en familj i upplösning och hur långt man är beredd att gå för att skydda de sina.
Johannes Selåker, född 1987, är journalist med bakgrund som bland annat nyhetschef och biträdande nöjeschef på Expressen samt nöjesreporter på Aftonbladet. I dag arbetar han på Aller Media. Joni Nykänen, född 1979, är journalist på Aftonbladet och utbildad filmvetare.
Listad som en av årets bästa böcker 2020 av Expressens Stig Larsson!
”Den mycket blodiga upplösningen av dramat är spännande med många cliffhangers mellan de korta kapitlen.”
– Sara Nyberg, Norrbottens-Kuriren
”…jag har hela tiden en obehagskänsla i magen av att inte ha en aning om vad som kommer hända på nästa sida. Ja, jag känner båda författarna, men jag skulle inte rekommendera den här om jag inte verkligen gillar det jag läser. Längtar redan efter nästa bok!”
– Torbjörn Ek, Aftonbladet
”En helt unik spänningsroman som stannade kvar i mig långt efter att jag slutat läsa. Den berörde mig på djupet.”
– Pascal Engman, författare

• Anna-Lena Stålnacke, Tant Gredelins vintage
Framtidsutsikt: Fet, ful, fattig och förvisad till förorten.
Vivi har förlorat sitt jobb, och, utan att ens ha märkt det, sig själv. Plötsligt står hon där, 53 år gammal, ont om pengar och ont i själen, utan någon plan. Utkastad från sitt tidigare, lyckade liv som hyllad fotograf med sekelskiftesvåning på Östermalm, framgångsrik juristsambo och en hel skara kindpussande mingelväninnor.
Av en slump fyndar hon ett silkeslinne från 30-talet i en second hand-butik och hon tänker att det måste vara ödet. Ett så vackert plagg, på hennes födelsedag dessutom! Men ödet är inte nådigt: linnet är på tok för litet. Besviken säljer Vivi plagget på Tradera utan att ana att det ska bli startskottet för hennes nya liv.
Efter ett flertal framgångsrika affärer på nätet växer tanken på en egen vintagebutik fram. Men med varje framgång följer två motgångar och Vivi får kämpa hårt för att hålla drömmen levande. Lyckligtvis har hon 82-åriga Maj-Britt, sömmerskan Ally, instagrammaren Amanda, grannen Alexis och väninnan Marika till hjälp.
Tant Gredelins Vintage är en berättelse om vänskap och att våga börja om på nytt, trots att man är 50+ och i mångas ögon förbrukad. Gamla saker leder till ett nytt liv. Men på vägen dit måste invanda normer om vad som är framgång, lycka och status förpassas tillåtervinningscentralen och recyclas till något annorlunda.
”Fin feelgood”
– Femina
”Detta är en höjdarbok, om vänskap, värme och sorg i livet”
– Therese bokhylla

© Bokfabriken AB

print

Våra samarbetspartners