TOVE JANSSON bland fler marsnyheter från Bonnier Carlsen!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vårens nyheter från Bonnier Carlsen!

The Dragon Prince: Måne av Aaron Ehasz, Melanie McGanney Ehasz
Dragon Prince – en episk Netflix-serie – blir nu också bok!
Aaron Ehasz var huvudförfattare till megasuccén Avatar: The Last Airbender. Med Dragon Prince skapar han en egen värld med rötterna i klassisk fantasy.
För länge sedan var ön Xadia ett rike med magi och underverk. Alla som levde här hade magiska egenskaper. Alla utom människorna. När de började jaga andra varelser, som enhörningarna, förvisades de till den västra delen av ön. En dag begår de ett oförlåtligt brott och nu är det krig.
Hämnd ska utkrävas, en prins måste dö. Men en av alverna som skickas ut på uppdraget upptäcker något som kommer att förändra allt. Tre udda personer får ge sig ut på en lång vandring. Klarar de att övervinna det urgamla hatet mellan de båda rikena och stoppa kriget innan det är försent?
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-03-04

Sagotjuven av Graham Carter
En härlig bilderbok om sagans magi! Olivia älskar böcker och läser hellre om äventyr än upplever dem i verkliga livet. Men när en främmande figur stjäl stadens alla böcker tvekar hon inte. Olivia beger sig genast iväg för att lösa mysteriet. Samtidigt sitter sagotjuven och klurar på vad man gör med böcker? Bygger man med dem? Knaprar man på dem? Sagotjuven har sett att alla verkar tycka så mycket om dem – men varför? Som tur är dyker Olivia upp och snart upptäcker sagotjuven bokläsningens tjusning och hur fantastiskt det är att dela berättelser med andra.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-03-15

Fardus och Malte. Papegojkaoset av Camilla Ceder, Illustratör: Hanna Granlund
Det bästa Fardus vet är att läsa och skriva. Maltes högsta önskan däremot är att få ett eget husdjur. De går i samma klass och är lätt bästa teamet. Vänner kan nämligen vara kompisar även om de tycker olika. Till exempel om djur! Charmigt, humoristiskt och mitt i prick i Camilla Ceders första bok om bästisarna Fardus och Malte och Maltes nya, busiga papegoja. Varmt, färgstarkt och mysigt illustrerat av Hanna Granlund som även gör bilderna till succéserien Spöksystrar.
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2021-03-15

Ödesryttarna. Skuggor över Jorvik av Helena Dahlgren, Star Stable Entertainment
Vännerna Anne, Lisa, Alex och Linda är de fyra Ödesryttarna. Tillsammans med sina hästar försvarar de ön Jorvik mot ondska. Så säger i alla fall legenderna. Men vad händer när livet bortom Jorvik kallar?
Under sommaren har vännerna gått skilda vägar och när de ses igen är inget som förut. Alla utom Alex verkar tvivla på deras uppdrag som Ödesryttare. Lisa drömmer om ett enklare liv i Texas och Linda kan inte sluta tänka på universitetet i Oxford. Och Anne bär på en hemlighet som hon inte vågar berätta för någon – inte ens för sina ödesryttarsystrar …
De trodde att de kunde andas ut – men den här gången möter Ödesryttarna en fiende som kommer att vända upp och ner på allt som de har lärt sig om att vara Ödesryttare.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-03-15

Gömd på Manhattan av Camilla Lagerqvist
Amerikaäventyret är en historisk äventyrsserie, full av kärlek, vänskap och spänning. 14-åriga Ingrid flyr ensam till Amerika i början av 1900-talet för att leta efter sin försvunna syster.
I den tredje delen är det 1917 och Ingrid beger sig på en dramatisk resa till sydstaterna. Förtrycket mot den svarta befolkningen har urartat i lynchningar och Ingrids vän Lilibeth, som kämpar för mänskliga rättigheter, är fast besluten att göra något. Den unga kvinnan Rosa har bevakat kravallerna och jagas nu av stadens vita befolkning och av den korrupta poliskåren. Kommer Ingrid, Lilibeth och Hugo att lyckas rädda Rosa och ta henne med sig till New York? Ett rafflande och fartfyllt äventyr av mästaren på historiska berättelser.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-03-15

Pengarna av Bengt Ohlsson
En dag på väg hem från skolan hittar Henrik en portfölj slängd i ett dike. Han blir nyfiken på vad den kan innehålla, och tar med den hem och bryter upp låsen. När han öppnar portföljen blir han alldeles förstummad.
Den är full av sedelbuntar! Han bestämmer sig för att inte säga något till någon, och han fortsätter hålla väskan gömd i sitt rum.
Detta är en bok om att få det man önskar sig allra mest, men inse att det inte betyder att allt blir som man har tänkt sig. En bok om krocken mellan dröm och verklighet, och om hur tungt det kan vara att bära på en hemlighet
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2021-03-15

Rowley Jeffersons superschyssta äventyr av Jeff Kinney
Det var en gång en kille som hette Roland och bodde i ett land långt, långt borta. Och Roland var en superschysst kille … Så börjar Rowley Jeffersons egenskrivna episka äventyrshistoria där snälla Roland måste göra allt i sin makt för att rädda sin mamma från Mäktiga magikern.
Men så fort Rowleys bästa kompis Greg får höra om Rowleys äventyrshistoria har han en och annan åsikt om hur en sådan BÖR skrivas för att bli en bästsäljare med tillhörande storfilm och merchandiseprodukter på diverse snabbmatsrestauranger. Vips kliver barbaren Garg in i handlingen och händelser i historien blir betydligt blodigare än vad Rowley planerat.
Den hysteriskt roliga spin-off serien om Rowley har redan sålts till 35 länder och toppat New York Times bestsellerlista. Inget fan av böckerna om Greg kommer att bli besviken.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2021-03-18

Världens hemskaste sjukdomar av Sofia Bergström, Ida Kjellin, Illustratör: Kevin Olberg
Humorfylld faktabok om historiska farsoter som bygger på hyllat barnprogram. Följ med på en ruskig tidsresa där syskonen Maxi och Lo får prova på tio av de värsta sjukdomarna som har plågat Sverige. Barnen blir smittade med pest, kolera, karies, dysenteri och många fler. Ibland tillfrisknar de och ibland inte. Vi får reda på vad en skitbärarkärring är, vad en blodigel egentligen gör, varför Gustav Vasa var så arg och hur man botar engelska sjukan. Men vilken sjukdom är den hemskaste av alla? En dråplig allåldersbok där varje kapitel dryper av antingen blod eller var, eller bajs av alla de slag.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2021-03-22

Äventyr i Mumindalen av Tove Jansson, Amanda Li, Illustratör: Tove Jansson, Gutsy Animations
Mumindalen är en magisk plats – full av storslagna naturupplevelser, små omsorger och fantastiska upptåg.
I denna boks nio berättelser, stämningsfullt illustrerade med bilder ur den nya animerade TV-serien, lär vi känna Mumintrollen och alla deras vänner på nytt. Möt hattifnattarna och Mårran, lyssna på Snusmumrikens vårvisa, följ med till den flytande teatern och beskåda Mumintrollets gyllene svans.
Låt äventyret börja!
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-03-25

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners