PLEASURE – Stora framgångar för Ninja Thybergs långfilmsdebut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ninja Thybergs långfilmsdebut Pleasure röner stora framgångar världen över. Efter att filmen antagits till filmfestivalerna i Sundance, Cannes och Göteborg och hyllats av kritiker världen över står det nu klart att Pleasure kommer distribueras i USA av den väletablerade distributören A24. SF Studios distribuerar filmen i Sverige. Datum för biopremiär är inte satt pga. rådande restriktioner för biografer, men är planerad att ske under 2021.

Pleasures framgångar världen över började med att filmen kvalitetstämplades med Cannes Label efter att den togs ut till den officiella tävlan vid filmfestivalen i Cannes 2020. Filmen fick därefter sin världspremiär vid filmfestivalen i Sundance där den tävlade i sektionen World Dramatic Competition och hyllades av recensenterna. Filmen hade sin Europapremiär vid Göteborgs filmfestival där den tog hem det internationella kritikerpriset Fipresci-priset.

Filmen fortsätter att röna framgångar och det står nu klart att filmen kommer att distribueras i USA av film- och tv-bolaget A24 som stått bakom framgångsrika lanseringar av filmer som Moonlight, Lady Bird och Midsommar.

”Mottagandet av Pleasure, både i USA och Sverige, har varit överväldigande och vittnar om filmens oerhörda kraft – den bryter igenom och manar till samtal, trots alla fysiska hinder och restriktioner. Vi är glada och stolta över att Ninjas banbrytande film hamnar i de bästa amerikanska händerna hos A24. Nu ser vi fram emot att möta en ännu större publik, både i Norden och i USA”, kommenterar filmens producenter Eliza Jones, Markus Waltå och Erik Hemmendorff.

Debuterande Sofia Kappel hyllas också för sin insats. Expressen skriver att ”som skådespelardebutant är Sofia Kappel tämligen fantastisk. Sårbarhet, ilska, sammanbrott, ambition och ivrig porrskådis – hon klarar allt. Och hennes mod i att ta rollen ska vi bara inte tala om.”

Ninja Thybergs långfilmsdebut Pleasure utspelar sig i den amerikanska porrindustrin och följer den 19-åriga Bella från Sverige som kommer till Los Angeles med drömmen om att bli nästa stora porrstjärna. Filmen är en rå, men också humoristisk och mänsklig porträttering, av en mansdominerad värld sett ur ett kvinnligt perspektiv.

Pleasure bygger på många år av research där Ninja närmat sig porrscenen i Los Angeles. Alla roller utom Bella spelas av personer som har kopplingar till industrin.

Filmen är producerad av Eliza Jones, Markus Waltå och Erik Hemmendorff, Plattform Produktion i samproduktion med Film i Väst, Sveriges Television, Grand Slam Film, Lemming Film, Logical Pictures med stöd från Svenska Filminstitutet, the Netherlands Film Fund, the Netherlands Film Production Incentive samt Nordisk Film och TV Fond. SF Studios distribuerar filmen i Sverige.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners