LYDMOR gör dubbla konserter i Sverige

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den danska electropopfavoriten kommer till Stockholm + Malmö

Väntan är över! I år släpper den danska electropopartisten Lydmor äntligen sitt efterlängtade album ”Capacity”. Då passar hon även på att göra dubbla Sverigespelningar. 25 november kommer hon till Babel i Malmö. Kvällen efter är det Stockholms och Bar Brooklyns tur.

Lydmor är den danska multitalangen som håller på att ta över den internationella electropopscenen. Sedan det ambitiösa albumet ”I Told You I’d Tell Them Our Story” släpptes 2018 har hon turnerat flitigt genom Europa och Asien. Nu är det äntligen dags för den efterlängtade uppföljaren ”Capacity”.

”I Told You I’d Tell Them Our Story” var resultatet av en längre resa till Shanghai. Då hon reste dit hade Lydmor egentligen gett upp musikdrömmen, men plötsligt hittade hon ny inspiration. Ur mötet med den kinesiska metropolen skapades ett mångfacetterat ljudlandskap, där det aldrig var långt till vare sig känslomässig reflektion eller pulserande nattliv.

På ”Capacity” är infallsvinkeln inte lika klar. Istället för att blicka utåt har Lydmor den här gången vänt sig inåt. I en slags David Lynch-aktig anda ryms flertalet narrativ. Plötsligt blir det svårt att skilja mellan dröm och verklighet, mellan reflektion och fiktion. Och i de ständiga kontrasterna märks den danska producenten, låtskrivaren, sångerskan och artistens sanna storhet.

Live är Lydmor känd för att alltid leverera en hypnotisk cocktail av hennes fascinerande, konceptuella electropop och en visuellt utmanande inramning. Något som har knockat publiken på allt från skumma klubbar i Hong Kong och Berlin till stora festivaler som Roskilde, Tinderbox och Northside.

LYDMOR
2021-11-25 Malmö | Babel
2021-11-26 Stockholm | Bar Brooklyn

© FKP Scorpio

print

Våra samarbetspartners