CAMILLA LÄCKBERG m.fl. prisas när årets guldböcker delas ut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Elva böcker och deras författare kommer att prisas vid Bokförlaget Forums årliga Guldboksgala. Diamant-, Platina- och Guldböcker delas ut för sjätte året i rad.

– Med guldboksfirandet vill vi lyfta och hylla exceptionella försäljningsframgångar och samtidigt få tillfälle att fira tillsammans med våra författare och hela teamen bakom böckerna, säger Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum.

Årets pristagare

Diamant skönlitteratur
En bur av guld – Camilla Läckberg

Diamant facklitteratur
Omgiven av psykopater – Thomas Erikson

Platina facklitteratur
Skärmhjärnan – Anders Hansen
Jag kan ha fel – Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler och Navid Modiri

Guld skönlitteratur
Under nio nätter – Denise Rudberg
Det första chiffret – Denise Rudberg
Bara lite till – Simona Ahrnstedt
Se mig falla – Mons Kallentoft
Folk med ångest – Fredrik Backman
Drömmen runt hörnet – Lucy Dillon

Guld facklitteratur
Omgiven av dåliga chefer – Thomas Erikson

Digital guldboksvecka
I år sker firandet helt digitalt. Från och med idag, 8/2, kommer förlaget att ha en ”guldboksvecka” i sina sociala kanaler. På onsdag planeras ett digitalt firande för författarna och alla medarbetare på förlaget.

– Istället för att skjuta fram firandet har vi valt att köra på som vanligt men helt digitalt. Det känns viktigare än någonsin att få uppmärksamma bokframgångar denna vinter, säger Adam Dahlin.

Sedan 2015 delar Bokförlaget Forum ut Guldboken som en utmärkelse till de författare vars böcker sålt i synnerligen stora volymer. Med inspiration från musikbranschen delar vi ut priser i tre olika nivåer. Skönlitteratur: Guld för över 100 000 ex, Platina för över 200 000 ex och Diamant för över 300 000 sålda exemplar. Facklitteratur: Guld för över 50 000 ex, Platina för över 100 000 ex och Diamant för över 200 000 sålda exemplar. Enbart försäljning i Sverige räknas, men däremot alla format och nivån måste ha uppnåtts inom två år från utgivningsdatum.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners