JOE STRUMMER – THE CLASH legendarens solokarriär summeras med Assembly

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dark Horse Records firar The Clash legendaren Joe Strummers solokarriär med att släppa Assembly, ett best of album som spänner över hela hans solokarriär

Det nya Best of albumet Assembly med innehåller 16-spår med väl valda singlar, fan favoriter, rariteter och mer från Joe Strummers solokarriär. Bland höjdpunkterna finns ej tidigare släppt material så som en akustisk version av låten Junco Partner och live versioner av The Clashs klassiska låtar, Rudie Can’t Fail och I Fought The Law. Assembly släpps den 26 mars via Dark Horse Records.

Punk poet, musiker, kompositör, skådespelare och stilikonen Joe Strummer, tillbringade sitt liv med att spränga musik- och kulturens gränser som sångare i bandet The Clash och som soloartist. Hans låtar är lika angelägna och viktiga idag som när de skrevs. Med politiskt laddade texter skriver Strummer om sociala orättvisor och ger en röst till de som kämpar på i arbetarklassen. Rolling Stone kallade The Clash för “det största Rock & Rollbandet i världen”. “Människor kan ändra på vad de vill,” sa Strummer en gång, “och det betyder allt här i världen”. Genom sin konst spelade Joe Strummer en stor roll i att forma ett musikaliskt landskap och med detta, lämnade han ett tidlöst arv.

George Harrisons passion för att introducera ny musik i världen, visade sig i maj 1974. Då startade han sitt eget skivbolag Dark Horse Records, ett skivbolag som innehöll olika begåvade artister inklusive George själv. Albumet Assembly är det första nya Joe Strummer albumet som släpps via det nyligen återstartade Dark Horse Records vilket drivs av Dhani Harrison och David Zonshine.

Albumet finns tillgänglig som gatefold 2 x LP black vinyl, CD och digitalt för streaming och downloads. Albumet innehåller låtar som Coma Girl, Johnny Appleseed, och Yalla Yalla (med The Mescaleros) och hans ikoniska cover av Bob Marleys låt Redemtion Song och hans bidrag till soundtracket på låten Love Kills, från filmen Sid och Nancy (1986). Den innehåller också tre tidigare osläppta versioner av klassiska Clash låtar, inklusive ej tidigare släppt material, Junco Partner (akustisk version) och liveinspelning av låtarna Rudie Cant Fail och I Fought The Law. De sista två är inspelade av Joe Strummer och The Mescaleros på Londons Brixton Academy i november 2001. Dessutom innehåller Assembly anteckningar skrivna speciellt för denna samling av Jakob Dylan, ett stort fan av Strummer.

Förra året firades Joe Strummers ikoniska liv och musik med A Song For Joe: Celebrating the Birthday of Joe Strummer, en stjärnspäckad live streamad konsert med uttalanden och gratulationer från ett pärlband av artister vänner, fans och musiker, inkluderat Bruce Springsteen, Jeff Tweedy, Bob Weir, Lucinda Williams, Josh Homme, Tom Morello, Jim Jarmusch, medlemmar från The Strokes, Brian Fallon, Steve Buscemi, och många fler. Eventet var gratis och alla pengar gick till Independent Venue Associations (NIVA) #SaveOurStages, en kampanj för att främja och nära ekosystemet för independent live musik och scener. Konserten visas via Joes Officella YouTube kanal.

© Enmusa Music

print

Våra samarbetspartners