DICK HARRISON bland sex nya, spännande titlar i Historiska Medias populära seriesatsning

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I januari utkommer inte mindre än sex nya titlar i Historiska Medias populära seriesatsning Världens dramatiska historia och Sveriges dramatiska historia, som rosats av såväl kritiker som läsare.

Catalinaaffären, Wilhelm Agrell
1952 försvinner en av flygvapnets DC-3:or under ett rutinmässigt spaningsuppdrag över Östersjön. Ingen vet vad som kan ha hänt. Under sökandet blir ett svenskt obeväpnat sjöräddningsflygplan, ”Catalinan”, nedskjutet av sovjetiskt jaktflyg. Wilhelm Agrell delar med sig av sina expertkunskaper kring ett diplomatiskt och politiskt spel, med det pågående kalla kriget som fond, där den svenska neutraliteten visar sig väga lätt.

Drottning Kristina, Dick Harrison
I mitten av 1600-talet var Drottning Kristina en av Europas mäktigaste individer. Ändå valde hon att lämna ifrån sig tronen. I denna bok berättar professor Dick Harrison om de forskningsrön som under de senaste decennierna lagt nya pusselbitar till bilden av hennes märkliga liv — en historia om hovliv, intriger, kontroverser, och hur det var att leva som en kvinna med makt i 1600-talets Europa.

Opiumkrigen, Bertil Lintner
När Brittiska ostindiska kompaniet använde opiumet som en murbräcka in i den lukrativa kinesiska handeln förvandlades Kina till en nation av missbrukare. Bertil Lintner, expert inom asiatisk historia och politik, berättar om opiumets långa historia och hur den kom att forma det Kina som gick in i 1900-talet.

Tutankhamon, Dick Harrison
Fynden från Tutankhamons grav hör till arkeologins mest häpnadsväckande genom tiderna och har gett unika inblickar i det gamla Egyptens historia. De förvandlade en i praktiken obetydlig pojkfarao till superkändis tre millennier efter dennes död. I denna bok berättar Dick Harrison inte bara om faraon och hans grav, utan även om det rike och folk som Tutankhamon under en kort tid sattes att styra.

Gangsterväldet, Dick Harrison
Det fanns en tid i USA då storstäder som New York och Chicago styrdes av den organiserade brottsligheten. Välklädda gangstrar smugglade öl och sprit, basade över traffickingbordeller och ägnade sig åt utpressning och kidnappning. I Gangsterväldet berättar Dick Harrison om hur maffian, med män som Al Capone i spetsen, tog makten över USA:s undre värld.

Häxprocesserna, Dick Harrison
Den häxhysteri som spred sig över Europa från 1400-talet och framåt saknar motstycke i historien. Anklagande fingrar kunde pekas mot ensamma gummor i samhällets utkant, men även mot ansedda personer inom adel och borgerskap. I Häxprocesserna ger Dick Harrison en fascinerande bild av vad som drev förföljelserna samtidigt som läsaren får ta del av upprörande berättelser om enskilda fall.

Släpps: 18 januari
Kommer även som ljudböcker!

© Historiska Media

print

Våra samarbetspartners