SAMMY JERIDI bland färska pocket från Bokfabriken

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Homosexuell kärlek hotar vårdnad om barn, död kvinna på isen vid Säter och dras in i skumma affärer för att rädda sin bror.

Tre nya pocketböcker från Bokfabriken!

• Karin Alfredsson, Roger och Rebecca
Den blev så kort, Vajletts och Ruts gnistrande tid tillsammans. Sedan Roger kom måste hemligheten behållas, till varje pris. Annars kan Rut förlora sonen, och Vajlett sitt arbete.
Roger trivs inte i byn, men så kommer Ingeborg, och hennes dotter Rebecka, tillbaka. Ingeborg, som enligt byhistorien gått ner sig på Ingeborgsmyran. Sanningen är att hon blev gravid och ivägkörd av sin far, men nu är han död och hon återvänder. Rebecka blir Rogers vän. De är de enda i byn som saknar syskon och pappor.
I skolan regerar magister Forsberg. Han är intresserad av Vajlett och skulle kunna avslöja Vajletts och Ruts kärlekshistoria. Bland byns vuxna är han en självklar auktoritet, men barnen är rädda för honom. Hans undervisningsmetoder är helt annorlunda än Vajletts, men ska hon våga säga ifrån? Vajlett funderar på att flytta, glömma Rut och de förbjudna känslorna och bli en alldeles vanlig ogift skolfröken igen. Tills en maskeradfest får henne att förstå att vägen tillbaka är stängd.

”Karin Alfredsson berättar levande och nyanserat om olika motsättningar, om barn som far illa och vuxna som utsätts för förmynderi. Men hon berättar också om de verkligt farliga människorna, de som lyckas dölja sina brott bakom förment präktiga fasader.”
– Lotta Olsson, DN

”Roger och Rebecka är en fantastisk skildring av en liten by i Norrland med sina brokiga invånare. Karin Alfredssons förmåga att gestalta och att återskapa en tidsepok är återigen imponerande.”
– Skånska Dagbladet

”Vilka härliga samtalsböcker för en bokklubb de är, de här båda romanerna som har den ogifta och osäkra (men inte mesiga när det handlar om hennes skolbarns väl och ve) Vajlett som centralperson. O, vad jag som läsare önskar fröken Vajlett styrka och allt gott!”
– Västerbotten-Kuriren

• Helena Kubicek Boye, Kallare än is
När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?

Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds¬¬psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörjas en internutredning. När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar – det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lilla samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger.
Helena Kubicek Boye, psykolog, föreläsare och författare, följer upp romanerna Innan snön faller (2018) och Den ljusaste natten (2019) med en ny fristående spänningsroman om Anna Varga, psykolog vid den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna.

»Vinterkyla med en stigande känsla av obehag« Monica Lindgren, Svt Go’kväll
”Spännande, stark och välskriven! 5/5”
– Jennies Boklista
”En riktig bladvändare”
– Psykologtidningen
”Styrkan i boken ligger i hur Kubicek Boye bygger upp suggestiva miljöer och skräckstämningar på Säter.”
– Kerstin Bergman, Borås Tidning

• Sammy Jeridi, Ghettokungen
Leon har en dröm.
Leon driver det framgångsrika företaget Ghettosäljarna. Det du vill ha, det fixar han. Vill du ha ut försäkring på din bil ser Leon till att den brinner upp. Om någon vill sälja eller köpa saker man inte hittar i en affär ställer Leon alltid upp. Vare sig det är en levande tvättbjörn eller ett förstahandskontrakt i City. Pengarna använder han för att ge sin lillebror Emir det han själv aldrig fått: en bra utbildning och ett respektabelt yrke – ett Svenssonliv.
När gangstern Jambolo vill ha tillbaka ett vapen som Leon sålt riskerar drömmen gå i kras, för Leon har principer, han avslöjar aldrig säljare och köpare för varandra. När även kriminalkommissarie Eva Möller, som mot sin vilja blivit förflyttad till Palmegruppen, får upp ögonen för Leon dras snaran åt. Nu är det Leon som har ett pris på sitt huvud, och han är jagad, jagad av alla.

”Ghettokungen är som Snabba cash, fast bättre. Galet bra story!«”
– Leffe Grimwalker, författare

“Ghettokungen av Sammy Jeridi är snabb, spännande och har ett bra persongalleriet. Den får årets andra femma, lyssna på den!” – Ljudboksbloggen
“Det här tror jag inte är det sista vi ser av debuterande Sammy Jeridi, det finns skäl att lägga namnet på minnet. “Ghettokungen” är en snabb, välgestaltad historia och bitvis olidligt spännande” – Tony Johansson, deckarförfattare

”Underhållande story i ett högt tempo!”
– Dan Buthler, författare

© Bokfabriken AB

print

Våra samarbetspartners