MALMÖ REDHAWKS förstärker med forward

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 27-årige kanadensiske forwarden Matt Puempel är klar för spel i Redhawks. Han kommer närmast från spel i AHL med Grand Rapids Griffins och Detroit Red Wings organisation, vilka han tillhört sedan hösten 2017.

– Jag är förväntansfull och ser verkligen fram emot att komma till Malmö. Dessutom är jag tacksam över att få den här chansen, säger Matt Puempel om att ansluta till Redhawks.

De senaste säsongerna har han varit en av de mest poängstarka spelarna i AHL och under 2019-20 svarade han för 39 poäng på 46 matcher, fördelat på 17 mål och 22 assist.

– Jag vill hjälpa laget i jakten på en slutspelsplats och göra mitt för att vi ska kunna vinna fler matcher. Jag ser mig själv som en spelare som gör det tränarna ber mig om och förhoppningsvis kan jag bidra med en del offensivt, säger Puempel, som var lagkamrat med Joe Veleno under fjolårssäsongen.

Forwarden är skridskostark, har god puckkontroll och besitter både ett vasst skott och ett bra passningsspel.

– Vi är glada över att Matt förstärker och vi tror att han kommer bidra med mycket för oss. Den här överenskommelsen är också väldigt fördelaktig för oss ryms inom vår ursprungliga budget, där vi även fått tillskott i form av våra soffbiljetter och fansinsamlingar. Dessutom täcker det här upp för eventuella skador och sjukdomar under våren, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Matt Puempel landar i Köpenhamn under måndagen och kommer att bära #89 under sin tid i Redhawks.

FAKTA / #89 Matt Puempel
Född: 1993-01-24
Födelseort: Windsor, Kanada
Längd / vikt: 185 cm / 91 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Sun County MHA
Klubbar i karriären: Sun County Panthers, Windsor Jr Spitfires, Leamington Flyers, Peterborough Petes, Binghampton Senators, Kitchener Rangers, Ottawa Senators, New York Rangers, Hartford Wolfpacks, Grand Rapids Griffins, Detroit Red Wings
Meriter: Draftad i förstarundan av Ottawa Senators 2011, AHL All-Star Game 2018, 87 NHL-matcher
Aktuell: Är klar för spel i Redhawks under resterande del av den innevarande säsongen

Spelarprofil Matt Puempel

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners