FOO FIGHTERS släpper ”Waiting On A War” från kommande albumet “Medicine At Midnight”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Igår firade Foo Fighters frontmannen Dave Grohls födelsedag med att släppa “Waiting On A War” från kommande albumet ”Medicine At Midnight”. Det legendariska rockbandet började det nya året med att släppa låten ”No Son of Mine” och har sedan tidigare släppt ”Shame Shame” från det efterlängtade albumet. Igår premiärspelade Foo Fighters nya ”Waiting On A War” på Jimmy Kimmel Live, se framträdandet här.

”Waiting On A War” och inspirationen bakom är extra personlig för Dave Grohl som beskriver låten;

“As a child growing up in the suburbs of Washington DC, I was always afraid of war. I had nightmares of missiles in the sky and soldiers in my backyard, most likely brought upon by the political tension of the early 1980’s and my proximity to the Nation’s Capitol. My youth was spent under the dark cloud of a hopeless future.

Last fall, as I was driving my 11 year old daughter to school, she turned to me and asked, “Daddy, is there going to be a war?” My heart sank in my chest as I looked into her innocent eyes, because I realized that she was now living under that same dark cloud of a hopeless future that I had felt 40 years ago.

I wrote “Waiting On a War” that day.

Everyday waiting for the sky to fall. Is there more to this than that? Is there more to this than just waiting on a war? Because I need more. We all do.

This song was written for my daughter, Harper, who deserves a future, just as every child does”.

– Dave Grohl

Förra året firade Foo Fighters 25 år som band och den 5 februari är det äntligen dags, bandet släpper sitt tionde studioalbum ”Medicine At Midnight”. Albumet är 37 minuter, innehåller nio låtar och är producerat av Foo Fighters tillsammans med Greg Kurstin.

Låtlista ”Medicine At Midnight”;

Making a Fire
Shame Shame
Cloudspotter
Waiting on a War
Medicine at Midnight
No Son of Mine
Holding Poison
Chasing Birds
Love Dies Young

Foo Fighters består av Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear, och Rami Jaffee.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners