CHARLIE MACKESY : POJKEN, MULLVADEN, RÄVEN OCH HÄSTEN – nu ska boksuccén bli film av JJ Abrams

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: The Boy, The Mole, The Fox and the Horse
Förlag: Bokförlaget Forum
Illustrationer/Foto: Charlie Mackesy
Översättning: Uje Brandelius
Genre: Populärfilosofi, Populärpsykologi, Tecknade serier
Antal sidor: 130
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2020-10-22

Pojken, mullvaden och räven är en bok med skyhög mysfaktor! Karaktärerna påminner om Christoffer Robin och Nalle Puh och miljön påminner om deras tidlösa värld i Sjumilaskogen – men den här pojken är bästa vän med en mullvad istället för en nallebjörn.

Mulle mullvad i Det susar i säven är en annan klassisk karaktär som man drar sig till minnes. Den här mullvaden råkar vara barnsligt förtjust i tårta, och tårta är svaret på nästan ALLT!

Vad sägs om den här dialogen?

– Jag har bakat en tårta till dig! – Var är den? – Jag åt upp den! – Men sedan bakade jag en till! – Var är den då? – Jag åt upp den också!

Ungefär så låter det i pojken och mullvadens umgängeskrets …

För dig som gillar Nalle Puh

Den lille prinsen blev en gång i tiden vän med en räv i en fransk barnboksklassiker … och så småningom blir mullvaden och pojken också vän med en räv. Räven sitter fast och hotar med att döda mullvaden. Mullvaden tycker att räven är dum … för om du sitter fast så kommer du ju att svälta ihjäl! Och trots alla hotelser så hjälper mullvaden räven att komma loss … och så blir de vänner. Nej, räven äter inte upp mullvaden! Förmodligen är räven i hemlighet mer förtjust i tårta …

Om du gillar Nalle Puh, Det susar i säven, Den lille prinsen … och även Lars Lerins nya barnböcker, då är det här precis din kopp te! Med tårta till!

Värt att komma ihåg är att till skillnad från alla de andra böckerna som nämns ovan, så är detta utgivet på ett förlag som är specialiserat på skönlitteratur för vuxna. Det här är en så kallad allåldersbok med konst och korta visdomsord som kan tilltala alla – enligt reklamtexten på baksidan från 8-80. Men det låter lite snävt … både ännu yngre och ännu äldre kan älska denna bok!

Den här boken är inget mindre än ett fenomen. Hopp, framtidstro och vänskap i en underbar, livsbejakande och konstärlig förpackning!

Pojken, mullvaden, räven och hästen … och filmplanerna

I december släpptes den stora nyheten att Pojken, mullvaden, räven och hästen kommer att filmatiseras.

Den brittiske författaren och konstnären Charlie Mackesy bildar själv ett produktionsbolag tillsammans med den Oscar-nominerade producenten Cara Speller för att utveckla Pojken, mullvaden, räven och hästen till animerad film.

Om Charlie Mackesy

Charlie Mackesy är illustratör och konstnär och tidigare tecknare för den klassiska brittiska veckotidningen The Spectator. Pojken, mullvaden, räven och hästen är hans debutbok.

Succén som kom som en blixt från klar himmel, och boken är nu den bok som haft flest förstaplaceringar på The Sunday Times försäljningstopplista och är dessutom en av årets tio mest sålda tryckta böcker i USA.

Skriven 2020-12-29

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners