RICKY RICH klättrar på tyska listorna!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ricky Rich stora hit ”Habibi” har gått viralt och blivit en stor hit i Tyskland, Schweiz och Österrike.

“Habibi” släpptes redan 2017 och är en av Västeråsartistens mest streamade låtar. Nu har den fått nytt liv igen och både streams och views har skjutit iväg!

I Tyskland har den tagit sig in på plats #8 på Spotifys Top 50 Viral-lista och är också den mest Shazamade låten just nu. På motsvarande Spotify-lista i Schweiz och Österrike har låten nått andra respektive tredje plats.
På Spotifys topplista i Tyskland hittar vi ”Habibi” på plats #27, #28 i Schweiz och #54 i Österrike. På Deezer Trending i Tyskland ligger den på första plats.

Att en svensk låt på svenska tar sig in på den tyskspråkiga marknaden på detta sätt har nog inte hänt sedan låten ”Boten Anna” av Basshunter. Allt började med att refrängen användes i flera tyska TikTok-klipp där hans nya fans mimar till låten och undrar om Ricky sjunger på svenska eller albanska. Många tycker även att Ricky Rich och den tyska artisten Ardian Bujupi, som Ricky Rich tidigare arbetat tillsammans med på låten ”Million”, påminner om varandra röstmässigt.

#rickyrichhabibi

Nuvarande placeringar:

Shazam
#1 Tyskland
#4 Österrike
#6 Schweiz

Apple Music
# 27 Tyskland
# 38 Österrike
# 29 Schweiz

Deezer
#1 Trending Germany

Spotify Top 50 Viral
#8 Tyskland
#4 Österrike
#2 Schweiz

Spotify
#27 Tyskland
#54 Österrike
#28 Schweiz

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners