KARIN WISTRAND från LOLITA POP i duett med PETER R ERICSON

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När två av landets starkaste rockröster gör gemensam sak slår det gnistor om resultatet. Karin Wistrand är sedan länge etablerad som en av landets absoluta främsta sångerskor. För ett par år sedan återuppstod hennes band Lolita Pop och gjorde en efterlängtad comebackturné för utsålda hus, men fjolårets planerade sommarturné fick p.g.a. COVID-19 lov att skjutas på framtiden. Coronaepidemin drabbade förstås även Peter R. Ericson, som efter att i flera år ha turnerat land och rike runt med Anders F. Rönnblom i The Incredible Gretsch Brothers nu har återupptagit sin kritikerrosade solokarriär. Om tiderna tillåter så kommer dock både Peter och Karin att återvända till scenen senare i år – och med lite tur kanske vi rentav kommer att kunna se dem tillsammans live för första gången!

Karin Wistrand och Peter R. Ericson fann varandra musikaliskt redan för trettio år sedan, då de tillsammans medverkade på några inspelningar med bl.a. Kjell Höglund och den i höstas så sorgligt bortgångne Sven Wollter.
– Ska vi anfalla? spelade jag först själv in tillsammans med bland annat FJK på min platta En helig natt, minns Peter. Sedermera gjorde Karin och jag den här versionen i den klassiska studion Atlantis i Stockholm.

”Jag vet en krog som nästan aldrig stänger
Den ligger nån mil ner efter vägen
Den ligger vid havet
Med fönster mot fjärden
Där vilar en doft av den fina världen
Ska vi anfalla?
Det måste väl alla?
Ska vi anfalla?”

Den nu singelaktuella duetten är hämtad från Peter R. Ericsons nya album Duett, där utöver Karin Wistrand även bl.a Ola Magnell, Anna Stadling, blueslegendaren Sven Zetterberg och jazztrumpetaren Bosse Broberg medverkar i spåren. Spåret är en av ljudmästare Viktor Buck smakfullt remastrad och digitalt uppdaterad ny version av inspelningen. För text, musik och produktion svarar Peter R. Ericson, som efter att genom åren ha producerat, spelat med och skrivit låtar åt storheter som Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund samt ovannämnde Sven Wollter för några år sedan kunde addera ett hedersuppdrag som producent på ett album med ingen mindre än Ringo Starr! *

* Från promotionavdelningens sida vill vi även gärna addera att Peter R. Ericson utöver ovanstående meriter dessutom har stått på scenen med Norah Jones i New York!

PETER R. ERICSON & KARIN WISTRAND
Ska vi anfalla?
Distribution: The Orchard
Release: 8 januari 2021

© COMEDIA

print

Våra samarbetspartners