BLACK CHRISTMAS – onödig remake

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Sophia Takal
Skådespelare: Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Caleb Eberhardt, Cary Elwes
Land: USA
År: 2019
Genre: Mysterium, Skräck, Thriller
Längd: 1tim 32min
Format: DVD/Blu-Ray/VOD
Distributör: Universal
BETYG: 1

Innan julfilmerna sköljer över oss i mitten av november har skräckfilmerna huserat månaden innan fram till Halloween. Så var för inte kombinerar dessa två – en skräckfilm mitt i julfirandet.

Nu funkar väl inte detta koncept riktig då de flesta av dessa snabbproducerade skräckfilmer som ska prånglas ut till Halloween och alla myspys romantiska julfilmer som ska ut till tittarna framför julbrasorna brukar vara riktigt usla utan en vettig handling eller ens genomtänkta manus. Black Christmas från 1974 med den svenska titeln Stilla natt, blodiga natt var för den tiden en riktigt bra film re-maken som kom 2006 sågades väl av alla sedan kom ju en 2:a 2016 Black Christmas: The Night Billy Came Home som inte heller riktig höll.

Nåväl nu är ännu en re-make ute visserligen är storyn uppdaterad med nya rollfigurer men grundstoryn är den samma. Jullovet närmare sig på Hawthorne College och de boende i systerskapet MU Kappa Epsilon ska bara gå på en sista fest innan lovet där de ska uppträda. Rätt var det är börjar mystiska män dyka upp i kåpor och besinningslöst börja mörda tjejer från alla olika systerskap och det står ganska klart att det är ett broderskap som ligger bakom.

Inte ens Blumhouse-stämpeln hjälper

Man hade ju ganska stora förhoppningar på denna film då produktionsbolaget Blumhouse som ligger bakom Insidious-filmerna och en massa annat bra skräckisar backade projektet men… Detta är trist och tråkigt. Lite skrämmande ibland men det räcker inte. Känns som inget i filmen funkar. Intentionerna var goda men genomförandet höll inte. Kollar man det magra bonusmaterialet märker man att de haft höga ambitioner men de verkade ha glömt att det behövdes ett vettigare manus.

Skriven 2020-12-23

print

Våra samarbetspartners