KENNY WAYNE SHEPHERP ger ut Straight To You: Live

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kenny Wayne Shepherd Band ger ut Straight To You: Live den 27 november 2020 på Provogue Records!

Kenny Wayne Shepherd:
Blue on Black is an absolute staple of our show. I’ve been playing that song for more than 20 years, and I still enjoy playing it. As a songwriter it’s the song that I always hoped to write. It’s a timeless song that doesn’t really seem to age. A little over a year ago a new version of it came out with the Five Finger Death Punch guys, Brian May, myself and Brantley Gilbert and it went straight to #1 on the rock charts again. As a songwriter to have a #1 hit twice with the same song is really rare, and certainly something I am very proud of.

Det här har dykt upp rätt ofta förklarar Shepherd. “Folk har frågat oss om en konsertvideo rätt länge, tio – tjugo år säkert,” förklarar han. “Men vi har hela tiden lagt fokus på studioinspelningar. Men jag har lyssnat på våra fans under några år nu.” Då bandet nu inte spelar live så ville de ge fansen möjligheten att återuppleva detta med ett gig där de ger allt.

Bandet har tidigare bara get ut en liveplatta, Live! In Chicago, som gavs ut för tio år sedan och blev Grammy-nominerad. Denna gång får man se bandet likväl som höra det. De senaste tio åren har den flera gånger platinasäljande artisten gått från klarhet till klarhet och tilldelats flera priser, get ut fyra studioplattor och turnerat jorden runt ett flertal gånger från Brasilien till Europa, Indien till Kanada och USA till Australien.

The Traveler gavs ut i maj förra året vilket gav bandet deras åttonde förstaplats på Billboards bluesalbumlista. Deras The Traveler-turné fick avbrytas p g a Covid-19 pandemin då hela världen stannade av. Den här konserten spelades in på den legendariska scenen Leverkusen Jazz för den klassiska tyska TV-showen Rockpalast den 25 november 2019.

Sjummanabandet äntrade scenen och gick direkt på med deras senaste hitsingel Woman Like You där den fenomenale sångaren Noah Hunt öppnar med orden: “I ain’t looking for a one time girl” uppbackad av glödande gitarrspel från Shepherd. Det är den första av fyra låtar från den senaste studioplattan. “Woman Like You är perfekt att öppna med,” säger Shepherd. “Det svänger till direkt och sätter tonen för hela giget. Vi är här för att lira rock och vi menar allvar.”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners