TARRYN FISHER bakom den internationellt omtalade och hyllade relationsthrillern – “Fruarna”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fruarna är en mörk relationsthriller som hyllats internationellt och legat stadigt på New York Times och USA Todays bästsäljarlistor. Den amerikanska författaren Tarryn Fisher har kallats för ”en författare att hålla ögonen på!” av Booklist. Fruarna släpps den 12 januari.

Fruarna är nagelbitande psykologisk spänning som bland annat kallats ”en fängslande berättelse om självhat, hämnd och förnekelse som kommer att hålla läsaren vaken halva natten med lampan tänd och alla skärmar avstängda” (BookTrib) och ”nästan sjukligt tillfredställande” (Booklist).

Om boken
Tänk dig att din man har två andra fruar.
Du har aldrig träffat dem. Ingen av er känner de andra, och på grund av ert ovanliga arrangemang får du bara träffa din man en gång i veckan. Men du älskar honom så mycket att det inte spelar någon roll. Det är i alla fall vad du intalar dig själv.
Men en dag hittar du ett läkarkvitto för en kvinna som heter Hannah – och du kan helt enkelt inte låta bli: du letar upp henne, utger dig för att vara någon annan och blir hennes vän. Hannah har ingen aning om vem du är. Och när hon börjar dyka upp med märkliga blåmärken inser du att hon blir slagen av sin man. Din man.
Vem är han egentligen, och vem är den mystiska tredje frun? Frågan är om du är beredd att riskera ditt liv för att få veta sanningen.
Recensionsdag: 21 januari, 2021

Röster om Fruarna
”Fishers berättelse är som en filmintrig som sakta byggs upp mot ett känslomässigt och psykologiskt crescendo … Håller läsaren på helspänn ända fram till sista sidan.”
– USA Today
”På ett effektivt sätt planterar Fisher ögonblick av självtvivel, längtan, paranoia och triumf i sin obehagliga berättelse, och hon drar in läsaren i huvudpersonens allt mer invecklade tillvaro. En bok för alla som gillar spänning.”
– Publishers Weekly
”Fisher är en driven författare som håller sin fartfyllda intrig i strama tyglar. Det är nästan sjukligt tillfredsställande att läsa om hur långt hennes modiga huvudperson är beredd att gå för att ta tillbaka makten över sitt eget liv … En författare att hålla ögonen på!”
– Booklist
”Hon får läsaren att vända sida efter sida för att få veta hur det går för den sympatiska huvudpersonen. Detta är en fängslande berättelse om självhat, hämnd och förnekelse som kommer att hålla läsaren vaken halva natten med lampan tänd och alla skärmar avstängda.”
– BookTrib

Om författaren
Tarryn Fisher föddes i Johannesburg i Sydafrika, men flyttade till USA med sina föräldrar som trettonåring. Hon har en examen i psykologi. Eftersom hon hatar sol har hon nu bosatt sig i Seattle, Washington, med sin man, sina barn och familjens psykotiska husky. Tarryn är aktiv i sociala medier (@Tarryn-Fisher, 58 000 följare) och älskar att ha kontakt med sina läsare. Hon har också en modeblogg på GuiseOfTheVillain.com. Läs mer på: TarrynFisher.com.

© HarperCollins Nordic

print

Våra samarbetspartners