NÖTKNÄPPAREN får exklusiv premiär på Kgl Xtra

Klicka på bilden, för att se hela bilden

George Balanchines ultimative juleklassiker og tusindvis af danskeres juletradition kan streames helt gratis på Kgl Xtra.

Da Det Kongelige Teater lukkede ned den 9. december betød det også at tusindvis af danskere ville gå glip af årets juleforestilling, nemlig George Balanchines Nøddeknækkeren®. Men nu får de og mange flere alligevel mulighed for at se den klassiske juleballet, når vi fra lørdag den 12. december helt eksklusivt viser den på Kgl Xtra – og som alle andre forestillinger på Xtra er den gratis.

”På Det Kongelige Teater kan vi ikke sige ’jul’ uden at sige ’Nøddeknækkeren’. Derfor skar det også en hel del i hjertet, da vi som følge af de nye restriktioner mod covid-19 smittefaren måtte lukke teatret og aflyse årets ultimative juleklassiker. Men julen er som altid fuld af mirakler og det glæder mig helt enormt, at vi nu får mulighed for at vise den fantastiske forestilling på Kgl Xtra,” siger balletmester Nikolaj Hübbe.

Nøddeknækkeren handler om pigen Marie, som juleaften får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave, og ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det fortryllede slaraffenland. Eventyret blev oprindeligt skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og i 1892 komponerede Pjotr Tjajkovskij sin ikoniske musik til fortællingen.

Nøddeknækkeren er verden over blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines mesterlige version er der skruet helt op for trylleriet og eventyret. Forestillingen har endda også fået en rolle i årets tv-julekalender på DR, Julefeber, hvor balletbørnene danser de karakteristiske roller.

Nøddeknækkeren kan ses helt gratis på Kgl Xtra fra lørdag den 12. december 2020 kl. 08.00 og resten af året. Se mere på Kgl Xtra.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll
Dirigent: Catherine Winnes

Den Kongelige Ballet
Det Kongelige Kapel

© Det Kongelige Teater

print

Våra samarbetspartners