MEDEA: Ebbot på turné med Riksteatern 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Storslagen arenakonsert möter klassisk dramatik om kärlek, makt, våld och död. Rockikonen Ebbot Lundberg tar steget upp som skådespelare på teaterscenen i klassikern “Medea”. Både framförandet och komponerandet av föreställningens musik har Ebbots signum.

Medea flyr sitt hemland och offrar allt för sin kärlek till Jason. De får två barn och ett familjeliv tillsammans. Men Jasons aggressiva och våldsamma sätt att behandla barnen skrämmer Medea. När han plötsligt lämnar Medea för en annan kvinna drar ett mardrömslikt drama igång. Med hjälp av sin nära kontakt med landets makthavare får Jason vårdnaden om barnen, och Medea blir landsförvisad. Förkrossad och desperat försöker hon få barnen i trygghet, men en fråga ekar allt starkare i hennes huvud: Kan hon rädda dem, genom att döda dem?

Hyllade regissören Sunil Munshi tar nu ett samtida grepp om detta klassiska drama och skapar en egen storslagen visuell historia som blandar inspiration från arenakonserter med klassisk teater. Det blir ett gastkramande och drabbande musikaliskt drama, där rockikonen Ebbot Lundberg med band står för nykomponerad musik live på scen. Ebbot spelar även rollen som ”Körledaren” i ensemblen. Medea spelas av Emma Broomé, känd från bl a höstens stora succéer Sommaren 85 och Lyckoviken. Som Jason ser vi Mattias Nordqvist, också han känd från Sommaren 85 och folkkära tv-serien Vår tid är nu.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Göteborgs Stadsteater.

I rollerna:
Medea: Emma Broomé
Jason: Mattias Nordqvist
Amman: Ebbot Lundberg

Musiker: Ebbot Lundberg, Yrsa Schau, Joel Igor Hammad Magnusson

Regi: Sunil Munshi
Musik: Ebbot Lundberg

Här ser du Medea 2021:
21 jan Nacka, Dieselverkstaden
23 jan Borås Stadsteater
24 jan Uddevalla, Östraboteatern
26 jan Skövde, Stadsteatern
27 jan Vara Konserthus, Stora salen
28 jan Trollhättan, Hebeteatern
31 jan Halmstad Teater
2 feb Hässleholm, Kulturhuset
5 feb Landskrona Teatern
6 feb Bromölla, Humlescenen
9 feb Lunds Stadsteater
11 feb Växjö Konserthus
12 feb Oskarshamn, Forum
13 feb Nässjö, Kulturhuset Pigalle
21 feb Kristinehamn, Christinateatern
23 feb Motala, Folkets Hus
25 feb Säffle, Medborgarhuset
3 mar Falun, Kulturhuset Tio14
5 mar Ljusdal, Slottescenen
7 mar Östersund, Storsjöteatern
10 mar Gällivare, Blå Forell
12 mar Umeå, Folkets Hus
14 mar Sundsvall, Tonhallen
17 mar Söderhamns teater
18 mar Gävle Teater
19 mar Borlänge, Maximteatern

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners