MASEN – Trummis tar ton och släpper EP:n ”The Light Comes Shining in”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Artisten och låtskrivaren Håkan ”Masen” Persson har lämnat trummandet bakom sig och släpper nu sin debut-EP ”The Light Comes Shining in” den 4 december. Musiken för tankarna till David Bowie, Neil Young och A Camp med en melankolisk ton där hoppet spelar huvudrollen.

“Masens röst påminner om en svensk Chris Cornell och med texternas budskap är det svårt att förstå att det tagit så lång tid för denna låtskrivare att byta ut trummorna mot en mikrofon” säger artisten Meja

Efter många år som bandmedlem i Skintrade, Beautiful Grey m.fl. valde Masen att fokusera på att slutföra sina egna musikaliska verk som tar upp frågeställningar och känslomässiga historier från hans liv.

I låten ”Sing Hallelujah” ställer sig Masen frågan hur det kommer sig att man väljer att be till högre makter när livets sista stund är kommen.

-”Jag skrev låten efter det att min mor gått bort i Alzheimers. Jag ser inte mig själv som troende men ändå kom jag på mig själv att be under hennes sista timmar. Min önskan var att hon skulle få komma till en plats där hon äntligen kunde få ro, som texten beskriver det… when the final day comes we all are gonna sing Hallelujah,” säger Masen.

Alla låtar på EP:ns fyra spår bär på en melankolisk känsla med ett organiskt sound skapat av i huvudsak akustiska instrument såsom gitarr, bas, trummor och piano.

EP:n är producerad och mixad av Masen med externa samarbeten som gitarristerna Andreas Rydman och Conny Bloom, basisten Håkan Calmroth samt artisten Meja.

EP:n ”The Light Comes Shining in” släpps den 4 december

© Moore To Be

print

Våra samarbetspartners