MAPLE & RYE – Ett julkort med deras melankoliska tolkning av högtidsklassikern White Christmas

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ett julkort från Maple & Rye: Deras melankoliska tolkning av högtidsklassikern White Christmas

– 2020 har varit ett annorlunda år. Många av oss undrar vad som ska hända i framtiden och det har blivit omöjligt att ens planera nästa dag. Festivaler, fotbolls-EM och många andra evenemang som ställts in har naturligtvis gjort oss ledsna, men vet du vad som kommer att bli av trots Covid-19, Donald Trump och klimathotet? Julen!

– För oss blev utmaningen att ta oss an en julsång något att anpassa till livskarusellen som pågår just nu. Vi kunde egentligen bara texten ordentligt till en julsång och därför började vi experimentera med låten White Christmas av Irving Berlin. 48 timmar efter att vi bestämde oss för att göra en version av den hade vi spelat in, mixat, mastrat och skickat en låt som vi är väldigt stolta över till vår något förvånade men glada label Icons Creating Evil Art, allt gjort från bekvämligheten i Henriks vardagsrum!

– Vi har aldrig gjort något liknande förut, men vi hoppas att du tycker om vår tolkning av den här julklassikern. I den här versionen strävar vi efter att lyfta fram melankolin i den nostalgiska drömmen om en vit jul “just like the ones we used to know”. För även om den här årstiden handlar om kärlek och familj så är inte alla så lyckligt lottade, särskilt inte 2020. En annan anmärkningsvärd poäng är att vi av skäl som blivit väl kommunicerade av vår landsman Greta inte har haft en vit jul (åtminstone i Göteborg) ) på åratal.

– Njut av högtiden och ta hand om varandra. Det här är vår version av White Christmas.

Med kärlek,
M & R ”

“Ok wow. “For everything” lets the heart open, no, bloom, from the first note.” // Blueprint Fanzine

“The debut album by the four Swedes is fundamentally honest, pleasant and personable, gives strong hugs, comforts, accompanies and celebrates life euphorically. Whether a campfire, a mild evening or a feel-good pack under the covers: Maple & Rye have the right platter for all that and much more.” // Beatblogger

“Great voices, choir-like chants, catchy melodies, swirling snares and crisp guitar strumming – there is no doubt that these four guys know their craft.” // DER KULTUR BLOG

PRESENTERAR: MAPLE & RYE

Indie-folkkvartetten Maple & Rye från Göteborg släppte sitt efterlängtade och i många år ofta efterfrågade debutalbum ‘For Everything’ i somras via Icons Creating Evil Art. Ett album sprunget ur berättelser som behöver berättas, böcker som ska läsas, kärleksförhållanden som måste brytas, sorg över total ensamhet, död, platser som bandets medlemmar aldrig besökt och människor de älskar. En lång process av motgångar och hinder men samtidigt en resa fylld med glädje och kärlek.

Bandet har alltid haft en vision att hålla musiken och upplevelsen autentisk, både för sig själva och för sina fans. Vokalharmonier och kraftfulla melodier blandas med bombastiska trummor, dansbara rytmer och storslagna refränger, parallellt med en sprödhet och innerlighet som står i kontrast till glädjen och dansen. Det är musik som förändras från lekfullhet till intimitet och emotion.

Maple & Rye hämtar sin musikaliska inspiration från ett brett spektrum av influenser från blues och funk till rock och folk-pop, även om den viktigaste inspirationen kommer från medlemmarnas egna känsloliv. Bandet är baserat i Göteborg och består av Leo Lönnroth, Gustav Rybo-Molin, Milton Lönnroth och Henrik Bielsten. Den konstnärliga kärnan grundas till stor del i det faktum att alla medlemmar i gruppen är kompositörer, textförfattare och sångare – bandets två starka frontsångare stöds av de andra medlemmarna och fokus läggs på omsorgsfullt och känsligt berättande.

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners