CHRISTMAS ROCKS – En julig All Star-upplevelse

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Du kan lyssna på hela plattan på Spotify

Men det är inte allt! Här kan du kolla och se hur medlemmar ur 10 Years, Crobot, Dragged Under och Otherwise reagerar inför låtarna. De två första finns ute nu och de övriga kommer att ges ut under de närmaste dagarna.

Reaction videos nedan

Nätterna blir mörkare, luften känns lite krispigare och dekorationsljus syns på hus, i träd, på gator och i skyltfönster. I fjärran hörs det mjuka ljudet av bjällror och klockspel som lyssnas till av glada, leende barn världen över då julen rings in, hoho, vad är det för något vi hör? Oj då, det är P.O.D., 10 Years, Crobot, Ayreon, Otherwise, Black Stone Cherry och Dragged Under eller är det något fel på min hörsel?

De kommer att eka ifrån stereos jorden runt från och med idag. Via dina strömningsplattformar kommer det ohejdbara ljudet av Mascot Records Christmas Rocks EP du kan lyssna på hela plattan via Spotify här:

P.O.D.s fina, rörande Christmas Lullaby är en mjuk, akustisk påminnelse om kärlek och värme. “Christmas Lullaby inspirerar mig, ger mig hopp i dessa osäkra tider. Den är positiv, vacker, med julvibbar. Den väcker både tankar och känslor. Den resonerar från Southtown, San Diego hela vägen till Nordpolen,” säger Marcos Curiel. Den leder fram till Las Vegas hårt rockande Otherwise som riffar sig igenom Chuck Berrys Run Rudolph Run och vidare till Knoxvilles 10 Years som satt ihop en episk och förlängd version av Silent Night. Det säger så här om låten: ”Silent Night har alltid varit bandets favorit bland alla jullåtar. Det är en sann klassiker och vi ville inte arra om den allt för mycket men vi har ändå satt vår prägel på den.”

Kentuckys favoritsöner Black Stone Cherry kanaliserar sina inre Elvis Presleys på den gungande sydstatsversionen av Blue Christmas. Punkarna Dragged Under från Seattle visar att man kan göra en catchy jullåt med tyngd på This Holiday. Frontmannen Tony Cappocchi förklarar: “This Holiday är vårt svar på alla superglada God Jul-låtar som tvingas på oss varje år.Dom är alla så käcka och tuggummia-aktiga men för flera är inte julen riktigt så. Många (särskilt i år) ser inte julen som något trevligt. Kanske för att de har mist någon närstående, inte har någon familj eller pengar eller helt enkelt inte vill umgås med människor de inte gillar. Jag skippade julen under många år när jag jobbade heltid i en butik och det fick mig rätt avtänd på den. Särskilt då folk kommer till köpcentret ochbara tänker på sig själva medans de skäller på butiksbiträdet för de inte kan få tag i rätt leksak. För många har julen har förlorat sitt riktiga värde.”

Bara Crobot kan förvandla en hymn från 1800-talet till en Black Sabbath-aktig koloss på What Child Is This? Så här säger bandet: “Tillsammans med den kraftfulla uppsättning band som Mascot har samlat här så gör vi vad vi kan för att få dig i rätt julstämning! Så slå in den och lägg den under granen! Tomten, vi glömmer inte bort att lämna några riff vid julgröten. Merry Riffmas, Beardos!”

Ayreon tar till sig alla julens alla attribut på The Last Day Of War And The First Day Of Peace, med upplyftande sång, en vacker smittande melodi, klockor och ett budskap som Lennon kunde stå bakom. Arjen Lucassen berättar: “Jag blev tillfrågad om att spela en en jullåt och min första tanke var att det inte riktigt är min grej. Men så tänkte jag en gång till och erinrade jag mig en gång för tjugosju år sen, 1993, att jag då faktiskt gjorde en julig låt som aldrig kom till användning. Så jag spelade in en ny version av låten, Lori gjorde om texten, jag gjorde den mer “julig” och lade på de obligatoriska bjällrorna. Det coolaste med låten är nog ljudet av ett party som hörs i bakgrunden och som spelades in i mötesrummet på Mascots kontor av deras anställda! Hoppas du gillar den, ho ho ho!”

Merry Riffmas ya filthy animal!

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners