CAMILLA DAHLSON : JULRÄDDARNA: EN JULSAGA I 24 KAPITEL – ska de lyckas omvända julhataren?

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Lind & Co
Genre: Skönlitteratur
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 92
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2020-10-13

Barnhemsbarn som nekas julfirande, en övermufti som likt Ebenezer Scrooge i A Christmas Carol tycks hata julen … Det är mycket Charles Dickens över denna kapitelsaga som serveras i 24 kapitel — att läsas som en adventskalender.

Ska de lyckas omvända julhataren?

Tre av barnen på barnhemmet bestämmer sig påpassligt för att själva fixa jul – julmat, julklappar, julpyssel och pepparkakor – trots att julen är förbjuden i år. Ska de lyckas? Och ska de lyckas omvända julhataren i sista kapitlet så att alla kan få lov att fira jul och vara glada tillsammans?

Hade lovat en dunderjul

Svaret tycks nästan självklart. Men moderna ingredienser har blandats in i pepparkakssmeten, som hur krävande det har blivit med julfirande, och att barnhemmets ordinarie julälskande föreståndare är sjukskriven för utbrändhet – hon var ju så snäll och sa alltid ja till alla påhitt och hon hade lovat barnen en dunderjul …

Inspirerande och svår att inte sträckläsa

Julfirandet som barnen själva fixar är lågbudget och inte så tidskrävande och ansträngande jämfört med att gå all in … Men desto trevligare eftersom barnen själva får känna att de klarar av att fixa saker! Allt behöver inte vara dyrt och komplicerat och välplanerat! En inspirerande julbok … som det är svårt att inte sträckläsa!

Skriven 2020-10-25

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners