UNO SVENNINGSSON släpper albumet ”Österlen”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På ljuva Österlen, med sina natursköna miljöer och pittoreska kustsamhällen, har Uno Svenningsson spenderat året tillsammans med den välrenommerade låtskrivaren och producenten Lars Halapi. Tillsammans har de satt ihop en samling låter som nu äntligen är redo att möta världens ljus. Efter 2017 års Så mycket bättre-succé och det efterföljande coveralbumet ”Andras Sånger”, släpper Uno Svenningsson nu ”Österlen”, ett album som namngivits som en hyllning till Sveriges sydöstra pärla.

På det nya albumet får vi höra precis det som gjort Uno till en av våra allra mest folkkära svenska artister. Med sin varma och unika röst levererar Uno vemodiga men relaterbara texter till tonerna av stillsamma och känsloframkallande popmelodier.

Uno Svenningsson om det nya albumet:
“Kära vänner. Nu är den äntligen här, min nya skiva “Österlen”. Det är alltid ett äventyr att skapa ny musik för man vet aldrig vad som döljer sig bakom nästa ackord, och att få göra detta med fantastiske Lars Halapi, i hans studio på just vackra Österlen, har varit så himla kul. Jag önskar att plattan kan ge nån slags tröst, och hopp i den tid vi lever i. Ta hand om er. Kram, Uno”

Det sju spår långa albumet släpps via Playground Music och innehåller bland annat de tidigare släppta singlarna ”Öppna Mina Ögon” och ”Tom Bombadill”, samt jullåten ”Det är ju trots allt jul” som släpptes den 13 november.

På albumet medverkar:

Peter Korhonen – trummor
Thomas Axelsson – bas
Lars Halapi – gitarrer, piano, keyboards, slagverk och kör
Anna Törnquist Berggrensson – kör
Malin Törnquist – kör
Sanna Persson Halapi – kör
Ulf Forsberg – violin
Christian Bergqvist – violin
Iskandar Kamilov – violin
Per Sporrong – violin
Torbjörn Bernhardsson – violin

All text och musik är skriven av Uno Svenningsson och Lars Halapi. Inspelning och mixning har gjorts i ”Almost Heaven Studio” på Österlen av Lars Halapi. Albumet är mastrat av Christofer Stannow/Cosmos Mastering.

Låtlista för albumet ”Österlen”:
1. Tom Bombadill
2. Öppna mina ögon
3. Det kunde varit jag
4. Jag borde vara glad
5. Vägen blir ensam
6. Hem till oss
7. Det är ju trots allt jul

CD-Bonus: När natten lindar sig runt mig

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners