UNO SVENNINGSSON släpper ny singel – ”Det är ju trots allt jul”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Uno Svenningsson är unik i sitt sätt att skriva och framföra låtar som träffar rätt i själen. Tillsammans med Lars Halapi gör han det igen – nu med singeln ”Det är ju trots allt jul” som släpps idag, den 13 november, via Playground Music. I den nya låten visar Uno med en lugn, betryggande och hoppfull röst att ett kaotiskt år sakta men säkert närmar sig juletid.

“Det kommer att bli jul i år också, även om det kommer att bli i skuggan av situationen vi befinner oss i. Lars Halapi och jag funderade lite kring detta och skrev sen denna låt. När mörkret sänker sig över oss i juletid, väcks både eftertanke och kanske även vemod. Men julen står ju också för hopp, ljus och kärlek. Jag hoppas kunna förmedla den känslan till er. Ta hand om er. Passar på att önska er alla en riktigt God Jul!”, hälsar Uno Svenningsson.

”Det är ju trots allt jul” blir den tredje singeln från det kommande albumet ”Österlen” som släpps den 27 november. Med på plattan finns även de tidigare släppta ”Öppna Mina Ögon” och ”Tom Bombadill”.

På ”Det är ju trots allt jul” medverkar förutom Uno Svenningsson och Lars Halapi även Thomas Axelsson på bas, Peter Korhonen på trummor och Torbjörn Bernhardsson på violin. Mastringen är gjord av Christofer Stannow/Cosmos Mastering.

Om UNO:
Uno Svenningsson har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá där man bland annat mottog en Grammis 1991 i kategorin ”Årets rockgrupp”.

Unos soloäventyr påbörjades 1994 med det självbetitlade albumet ”Uno” där bland annat låtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren – direkt blev stora hits. Därefter har det blivit hela åtta album och många radiohits, som exempelvis ”Vågorna”, samt mängder av lovordade och uppmärksammade turnéer.

2017 medverkade Uno Svenningsson i ”Så mycket bättre” på TV4 som föranledde ett brett genomslag hos den stora och kärleksfulla publiken. Strax efter TV-succén släpptes Unos senaste album ”Andras sånger” vilket följdes av en bejublad turné där både egna låtar och tolkningar framfördes, inte minst den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners