BJÖRN SKIFS släpper nyskriven julsingel!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”(Christmas Eve) After Midnight” är namnet på Björn Skifs nya julsingel. En klassisk croonerballad med skön retrokänsla, inspelad i Baggpipe Studio i stockholmsförorten Skärmarbrink.

Studion är klassisk mark för Björn: han spelade in i stort sett alla sina 70-talsklassiker där, medan studion fortfarande tillhörde EMI.
– Även om det ser annorlunda ut i dag, var det en väldigt speciell känsla. Jag har många minnen därifrån och allt sitter kvar i väggarna, säger han.

Björn har många gånger tidigare erbjudits att göra en julskiva, men har alltid varit tveksam.
– Jag tycker att det har börjat gå inflation i dem. Men så kom den här låten och det var kärlek vid första öronkastet, säger han med karakteristisk underfundighet. Jag trillade dit direkt!
Det är precis den sorts ballad som Björn är svag för.

– Den doftar lite Nat King Cole, konstaterar han.
Passande nog var det just Cole som sjöng originalversionen av den i Björns tycke bästa jullåten, “The Christmas Song”, även känd som ”Chestnuts roasting on an open fire”.

Musiken till (Christmas Eve) After Midnight är skriven av Peter Kvint, som också har producerat.
– Intentionen var att göra en tidlös låt med doft av amerikanskt 50-tal, i gränslandet mellan pop, rock, R&B och jazz, berättar Kvint. Sharon Vaughn, som står för den briljanta texten, var på resande fot när jag skickade henne melodin, berättar han. Några timmar senare hade jag texten i inkorgen!

Redan i somras kände Kvint att Björn Skifs skulle vara den perfekta artisten för låten. Det visade sig vara välgrundat. Det räckte med att Björn hörde låten en gång för att han skulle glömma sin skepsis mot genren. Låten spelades in tillsammans med huvuddelen av Björns ordinarie band, kompletterade av Backa Hans Eriksson på bas och Kvint på akustisk gitarr. Erik Arvinder gjorde det fina stråkarrangemanget och Magnus Bengtsson och Kvint lade körerna.

Björn Skifs är även högaktuell med sin självbiografi, Mitt liv som scengångare.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners