THERÉSE LINDGREN bland Bokförlaget Forums vinternyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mitt bästa år av Therése Lindgren

Mitt bästa år är en vackert illustrerad kalender som hjälper dig att få ordning på ditt liv och samtidigt må bättre. Förutom kalenderfunktionen rymmer boken smarta listor som hjälper dig att få struktur i din vardag. Här finns plats att skriva tacksamhetsdagbok, drömdagbok eller att föra hälsologg. För varje månad finns också en tillhörande moodtracker, habittracker och sömnlogg som hjälper dig att kartlägga din sömn och ditt mående.

– Ända sedan jag först hörde talas om fenomenet bullet journaling har jag velat hitta en fin och användbar bullet journal där ramverket redan är gjort. En inspirerande bok med kalender, fina illustrationer, kul loggar och trackers. Det man vill ägna sig åt är ju den roliga delen – att färglägga, fylla i, planera och organisera! Till slut bestämde jag mig för att ta saken i egna händer och ta fram en egen.

Therése Lindgren är en av Sveriges största youtubers och dessutom framgångsrik författare. Debutboken Ibland mår jag inte så bra sålde mest av alla fackböcker i Sverige 2016 och även Vem bryr sig?, som kom året efter var en stor succé. Hon har varit banbrytande med sitt öppna sätt att prata och skriva om psykisk ohälsa, och stilbildande med sin personliga blandning av humor och allvar, skönhetstips och djurrättsfrågor, veganmat och panikångest. Hennes Youtubekanal är den första svenskspråkiga kanalen som fått över en miljon prenumeranter och även på Instagram har Therése en miljon följare.
Utgivningsdag: 2020-12-09
Format: Inbunden

Klubben för lyckliga slut av Caroline Säfstrand
En roman om att gå vilse i livet men genom nya vänner, skrivterapeuten Sam och Klubben för lyckliga slut hitta tillbaka igen. Eller snarare hitta nya vägar. Cecilia har förlorat sin man i alldeles för tidig ålder, Lisbeth inser att hennes liv har stagnerat och Ivy är en person som oroar sig för allt. Dessa tre väldigt olika kvinnor befinner sig alla vid ett vägskäl i livet när de får en reklamlapp på sina bilar med inbjudan till skrivkursen Klubben för lyckliga slut. Utan att de vet om det tar deras liv nu en helt ny riktning. En dag i veckan träffas de i klubben, djupa hemligheter från det förflutna nystas upp och steg för steg lär de sig att älska, leva och skratta igen. Men kommer de att kunna forma sitt eget lyckliga slut?

Caroline Säfstrand har skrivit sex romaner hittills, varav den senaste är Klubben för lyckliga slut. Hennes förra roman, Villa Havsbris, nominerades till Adlibrisprisets Årets Feelgood och Årets Ljudbok kategori roman på Storytel Awards. Hon skriver feelgoodromaner med djup, fyllda av familjehemligheter, trasiga själar och vänskap som helar. Hon håller också föredrag om sitt skrivande och om underhållningsromanens kraft att förändra människor. Caroline bor i Helsingborg med sin familj.
Utgivningsdag: 2021-01-04
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Gunilla Leining)

Drift av Jenny Holmqvist
En storslagen berättelse som spänner över generationer och kontinenter. Eva växer upp i Uppsala på fyrtiotalet, hon blir förälskad i en läkarstudent men tvingas bryta upp och lämna Sverige. Marta i Thunder Bay, Kanada, på sextiotalet, försöker förstå sin mammas försvinnande. James flyttar till San Francisco på åttiotalet, och blir besatt av en man han möter på en fest. De tre udda karaktärerna är sammanlänkade genom släktskap, men de är även bundna till varandra genom sina begär, sin starka längtan efter intimitet och önskan att höra hemma – men också ett sökande efter “det riktiga livet”. ”Drift” är en roman om förlust, begär och arv där detaljer påverkar det stora, öden speglar varandra och historien både upprepar sig och förskjuts genom tiden.

Jenny Holmqvist är bosatt i Stockholm. Förutom att skriva arbetar hon som formgivare. Hon har gått två år på Biskops-Arnös författarskola och har en fil.kand. i litteraturvetenskap. Under en seminarieserie ledd av Monika Fagerholm arbetade hon med manuset till Drift som är hennes debutroman.
Utgivningsdag: 2021-01-07
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Charlotta Jonsson)

Cyklonvarning av Christina Wahldén
Andra delen i en skrämmande aktuell serie som utspelar sig i norra Australien. Det är jul och en våldsam cyklon närmar sig Darwin. Polisen Bluey härjas av minnen från sin barndom, då hans bror dog i katastrofen Tracy på juldagen 1974. Kollegan Jess är rädd att anpassa sig för mycket till poliskårens vita normer. Den svenska konststudenten Greta är mitt uppe i sin nya kärleksrelation. Samtidigt ökar brottsligheten i trakten. Användningen av drogen crystal meth har eskalerat och skördar fler och fler offer. När en ung man hittas ihjälskjuten dras Bluey och Jess in i utredningen. Snart inser de att majoriteten av de drabbade tillhör ursprungsbefolkningen, och medan cyklonen rycker närmare uppdagas en långt mer obehaglig historia än de kunnat ana.

Christina Wahldén är författare och journalist. Hon drivs av en passion för Australien sedan hon studerade i Sydney. Under sina många år som kriminalreporter på Svenska Dagbladet bevakade hon främst våld mot kvinnor och flickor, som våldtäkt, hedersrelaterat våld, tvångsäktenskap och människohandel.
Utgivningsdag: 2021-01-20
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Magnus Roosmann)

Satsa allt av Heléne Holmström
Ett brott, en svindlande ungdomskärlek och ett oförlåtligt svek. Johannes Lund har lämnat småstaden och den trasiga barndomen bakom sig för en lysande karriär som advokat. En dag får han ett samtal från kvinnan han aldrig kunnat glömma. Hon vill ha honom som försvarsadvokat. Parisa Tagavi har vigt sitt liv åt forskning kring kvinnosjukdomar. Hon har blivit hyllad och lovordad men blir misstänkt för att ha lurat investerare på miljardbelopp. Allt hon byggt upp riskerar att rasa och den enda hon vågar lita på är Johannes. Trots ett mörkt svek som en gång skilde dem åt börjar otillåtna känslor spira – ett förhållande mellan försvarsadvokat och klient är absolut förbjudet. Kommer Johannes offra allt för kvinnan han alltid älskat?

Heléne Holmström romandebuterade 2019 med Falla fritt, första delen i den löst sammanhållna serien om människorna runt advokatbyrån Svärdh & Partners. Därefter har de fristående fortsättningarna Sikta högt och Satsa allt utkommit. Heléne Holmström är själv utbildad jurist och har arbetat på advokatbyrå. Den dynamiska, intrigfyllda miljön gav god inspiration till skrivandet.
Utgivningsdag: 2021-01-20
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Julia Dufvenius)

Innan mörkret faller av Peter Robinson
Ett av Alan Banks tidigare fall gör en obehaglig återkomst. Efter mordet på Connor Clive Blaydon stöter Banks team på hemliga videoinspelningar av Blaydons ökända poolpartyn. Vid närmare granskning av en film upptäcks något som förefaller vara en våldtäkt. På upptagningen syns inte vem förövaren är, men efter teknisk genomgång framträder en överraskande bild av offret som kullkastar alla tidigare teorier om mordet. Samtidigt har Zelda tagit upp jakten på de män som förde bort henne och gjorde henne till sexslav. Sökandet för henne till platsen där allt började, ett barnhem i Moldavien. För sent inser Zelda att hon, genom att röra i det förflutna, försatt sig i större fara än någonsin tidigare.

Peter Robinson föddes 1950 i Yorkshire. Numera delar han sin tid mellan Toronto i Kanada och Richmond i norra Yorkshire. Hans berättelser utspelar sig huvudsakligen i England och han är en av landets mest kända deckarförfattare. Hans böcker har översatts till 19 språk och flera av hans kriminalromaner är prisbelönta. År 2001 fick En ovanligt torr sommar Svenska Deckarakademins Martin Beck Award för bästa utländska kriminalroman och 2006 erhöll Kall som graven Palle Rosenkrantz-priset, den danska deckarakademiens pris för årets bästa kriminalroman. Skuggan av tvivel tilldelades Arthur Ellis Award 2018 för bästa kriminalroman, och är den sjätte romanen av Peter Robinson som fått utmärkelsen.
Utgivningsdag: 2021-01-27
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Tomas Bolme)

Lektioner i kärlek av Lucy Dillon
Ny roman av älskade feelgood-mästaren Lucy Dillon. Vad händer om “I do” blir till ett “I don’t know”? Den tysta och tillbakadragna Jeannie träffar den utåtriktade och sportige Dan på nätet och de klickar direkt. När han senare friar på Brooklyn Bridge säger hon ja utan tvekan. Men när vigseln närmar sig börjar Jeannie tvivla, det som nyss kändes så rätt känns bara fel. Och när hennes blivande man råkar ut för en fruktansvärd olycka undrar hon om det är hon som orsakat allt. Nyligen visste hon vart hon var på väg i livet. Men ibland tvingar oväntade händelser oss att stanna upp och fråga oss själva: vad är det vi verkligen vill göra, och för vem gör vi det?

Lucy Dillon är en av de populäraste författarna inom den brittiska feelgoodgenren och hennes böcker älskas världen över. Hon växte upp i Cumbria och läste engelska vid Cambridge. Efter att ha arbetat inom tidskrifts- och bokförlagsbranschen i London började Lucy Dillon skriva böcker. Nu har det blivit en hel rad (hittills åtta) härliga, varma, sorgliga och roliga böcker om människor som på ett eller annat sätt står inför en förändring i livet. Och som ofta har hund. Dillon har mottagit flera priser, bland annat Romantic Novel of the Year Award för Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och Romantic Novelists’ Association Contemporary Romantic Novel prize för Hundra omistliga ting. Lucy Dillon bor i en by utanför Hereford i England med sin man, deras hundar, en gammal röd Land Rover och alldeles för många böcker.
Utgivningsdag: 2021-02-10
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Anna Maria Käll)

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners