HELGA släpper en 4-spårs Helloween special med hennes Evil Art Sessions inspelning hos Icons Creative Evil Art

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Evil Art Sessions är en serie live-sessioner producerade av Icons Creating Evil Art som släpps varje månad, via Youtube som livevideor men också som digitala singlar för streaming. Artisten som presenteras varje månad utför en av sina originallåtar i en avskalad liveversion, tillsammans med att göra en cover av en låt av en annan ICEA-signad artist.

Icons Creating Evil Art är en boutique-label och musikförläggare med avsikt att väcka känslor och reaktioner – De vill provocera, inspirera, skapa, förstöra och störa gamla strukturer samtidigt som de har kul medan de gör det. Sedan 2015 och med ambitionen att bekämpa konservatism signar och utvecklar de nya talanger från det ständigt föränderliga popmusikfältet.

Den här månaden firar de skräcken och mörkrets högtid genom att släppa en Halloween-upplaga av Evil Art Sessions – En totalt fyrspårig EP av goth-folk / dark pop-artisten HELGA.

Liveinspelning producerad i Flick Studios på Raw Street Running Club-kollektivet.
Filmad och redigerad av: Streetlight Motion (streetlightmotion.com)
Musik spelades in, blandades och behärskades av: Ellinor Sterner Bonander

“A song moving in the same musical landscape as Emma Ruth Rundle and Chelsea Wolfe’s calmer moments… It’s dark and desolate but utterly beautiful ” // HYMN

“Helga will remind you of some of the greats of the genre like Melissa Nadler, Emma Ruth Rundle, Anneke Van Giersbergen, Chelsea Wolfe, and Myrkur.” // Ghost Cult Magazine

Artist: HELGA
Title: Evil Art Sessions 006
Format: EP (digital) / video (live)
Label: ICEA c/o CMG Holding AB

TRACKS
01. Haunted
02. Into the Light
03. In the Wilderness
04. I Want to Run with the Wolves

H E L G A

Med rötter i de mörka skogarna i Dalarna, skrivande sina låtar från avskildheten i sin stuga med bara en gitarr som sällskap har gett HELGAs låtskrivande en unik känsla av introspektion. Hon använder en eklektisk blandning av pop, metal, post-rock, goth, folkmusik och klassiska influenser med förkrossande resultat.

HELGA bevisar att trots sina stolta black metal-rötter är hon öppen för att omfamna moderna pop- och folkelement. Utmärkande melodisk, utan att ge upp sitt illavarslande tonfall, vilket ger en eklektisk, unik blandning och cementerar HELGAs status som någon att hålla ögonen på på den mörka pop / nu-goth-scenen.

Nu genom att släppa sin Evil Art Session, presenterad av den Stockholmsbaserade indieetiketten Icons Creative Evil Art, introducerar HELGA en ny tolkning av tre av tidigare släppta låtar, tillsammans med en version av I Want to Run with the Wolves av labelsyskonet Bonnie Li .

När hon talar om sin nya release säger HELGA: ”Att föreställa sig en handfull av mina låtar för denna avskalade Evil Art Session var en utmaning på bästa möjliga sätt. Vi hade speciellt kul med vår version av Bonnie Lis ‘I Want to Run with the Wolves’. Detta var mitt första framträdande med mina gitarristar Cai och Cameron och jag kunde inte vara nöjdare med hur det blev. Vi hoppas att du tycker om det. H x ”

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners