SANNA NIELSEN släpper ”Decembernatt” idag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En låt om längtan i helgtid under ett säreget år, snarare än en renodlad jullåt. Så beskriver Sanna Nielsen sin stämningsstarka nya singel ”Decembernatt.”

– För mig handlar låten ”Decembernatt” om längtan, och längtat är nog det jag har gjort mest under året 2020. Detta märkliga år då vi inte har kunnat umgås som vi brukar, säger Sanna om sin nya utgivning.

Att gå mot juletid under ett mycket speciellt, och på många sätt dystert år, skapar känslor och förväntningar som Sanna tycker summeras vackert i en fras i texten till ”Decembernatt”:

– ”Vi tar igen vartenda andetag som du och jag förlorat, en decembernatt.” Det är min favoritrad då den beskriver väldigt mycket av vad jag alltid känner kring juletid. Då jag äntligen får tiden att umgås med mina nära och kära med mycket gemenskap och kärlek, och det är något jag önskar att alla får uppleva, säger hon.

Sanna har annars fullt upp trots pandemin. Efter finalen av årets upplaga av Sveriges Televisions ”Allsång på Skansen” i mitten av augusti gick hon direkt in i en annan huvudroll.
Hon har sedan september den ledande rollen som Fanny Brice i en uppsättning av musikalen ”Fanny Girl” på Malmö Opera.

Den 100-åriga föreställningen har getts ny inramning i en pampig show med rosa plymer, spektakulära dansnummer och inspirerade kostymer. De 50 platserna per föreställning till ”Fanny Girl” såldes raskt ut, men hela hösten har ”Funny Girl” även hyllat sänts streamad som pay-per-view.

”Decembernatt” är Sannas första nya låt på svenska sedan 2018 års ”Det vänder nu”. På helgtidstema har Sanna annars varit listetta flera gånger, med start i julalbumet ”Our Christmas” 2008.
Den nya låten är ett verk av två av landets mest meriterade låtskrivare, Peter Kvint och Peter Jacobsson Morén.

Kvint samarbetade redan 2008 med Sanna vid hennes debut på engelska, albumet ”Stronger”. Han har senare jobbat med alla från Magnus Uggla och CajsaStina Åkerström till Darin. Den andre Peter är kanske mest känd för sina framgångar med trion Peter, Bjorn & John inklusive världshiten ”Young Folks”.

– Jag och Peter snickrade ihop ”Decembernatt” mitt i första corona-vågen, och jag tror det hörs i låten. Jag hade inte träffat mina föräldrar på två månader och jag minns att vi pratade om att sommaren var oviss. Vi tänkte: ”tänk om det här håller i sig fram till jul? Vad många som kommer att sakna sina nära och kära”. Vi skrev sedan låten utifrån det perspektivet,säger Peter Kvint.

Peter Jacobsson Morén nickar instämmande men vidgar även låten och textens perspektiv en bit:

– Förhoppningen i låten är att få ta upp ofrivilligt brutna kontakter, kanske med julfirande, med dom som man inte fått träffa och fått hålla om på länge när verkligheten satts i pausläge. Men den kan även läsas som att trådar tas upp av mer romantiskt slag. Lyssnaren bestämmer. Sanna har gjort en fantastisk tolkning och vi hoppas och tror att budskapet och känslan i låten når långt bortom december.

”Decembernatt” är producerad av Peter Kvint. Andreas Dahlbäck spelar trummor och Erik Arvinder gjorde stråkarret. De båda Peter står för kören ihop med Caroline Cederlöf, mer känd under sitt artistalibi Grant.

Lyssna här

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners