DOTTER släpper en stämningsfull jullåt på svenska ”Vintern jag var sexton”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Dotter jullåten ”Vintern jag var sexton”, där vi hör henne sjunga på svenska. Låten handlar om såret från en ungdomskärlek som rivs upp år efter år just i juletid.

– Jag sjunger om att se tillbaka på en relation man hade som ung, som tog slut i vintertid, berättar Dotter. Varje år vid samma tidpunkt, vid jul, blir man påmind om den här gamla relationen. Storyn handlar inte specifikt om mig, men jag har själv blivit lämnad som tonåring i vintertid så det finns hög igenkänning

Låten handlar även om att det är många som inte mår bra i juletid, högtiden förknippas med glädje och gemenskap men många lider och har ångest just runt jul.

– Ensamma människor känner sig extra ensamma och barn till föräldrar som dricker far extra illa, säger Dotter. Det kan finnas många olika orsaker till ångest just runt jul. Med den här låten vill jag trösta och bekräfta de som har det svårt, de är inte ensamma.

Dotter har släppt mycket musik men det var i årets mello som hon slog igenom för den breda publiken, med låten ”Bulletproof” var hon både medias och publikens stora favorit – hon slutade på en andraplats. ”Bulletproof” låg länge högst av alla mello-låtar på Spotify och pendlade mellan #1 och #2 på radiolistan hela våren. Låten har idag över 13 miljoner streams. I början av sommaren släpptes nya singeln ”Backfire” och vi såg henne frekvent på TV och hör ofta låten på radio (låten var adderad på A-lista hos P4 och på Rix FM och NRJ).Tidigare i höstas släpptes ”I’m Sorry” som spelas en hel del på radio, en cover på Dilbas klassiska 90-tals hit.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners