ANNA TELL bland vinternyheter från Wahlström & Widstrand

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Rökridå – Thomas Enger och Jørn Lier Horst
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Jonas Malmsjö)
En bombexplosion på nyårsafton sätter Oslo i terrorberedskap. Ett av namnen på listan över skadade är bekant för Alexander Blix: Ruth-Kristine Smeplass, mamma till den då två år gamla Patricia som kidnappades för tio år sedan och har varit försvunnen sedan dess. När fallet får ny aktualitet fattar också bloggaren Emma Ramm intresse för det olösta mysteriet. Från varsitt håll försöker Emma och Alexander tränga igenom den rökridå som lagts ut för att dölja sanningen om Patricias bortförande.

Norr om Beirut – Anna Tell
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Angela Kovács)
Smällkall februarinatt och Amanda Lund skickas till Västerbron i Stockholm för att försöka förhindra en självmordshoppare. Personen i fråga, Jonas Wester, visar sig inte ha anmält att hans barn varit försvunna. Däremot uppges Veronika Bark, chef på SIDA, vara saknad. Båda har de kopplingar till en svensk kontakt i Libanon. Parallellt följer vi en utsatt människas farliga resa från Afghanistan och sedan till olika flyktingläger i Europa. Svårtydda händelser runtom i världen, fjärrstyrda av hot om avslöjande hemligheter.
Med en noggrannhet i detaljerna och en självklar auktoritet i berättandet fångar Anna Tell sina läsare från första sidan. Norr om Beirut är den tredje, fristående delen i serien om Amanda Lund, förhandlare vid Nationella insatsstyrkan.

Mitt i det veka livet – Rolf Aggestam
Format: Inbunden, e-bok
Få svenska poeter besitter som Rolf Aggestam förmågan att se det stora i det lilla, det lilla i det stora; att veckla ut hisnande tidsbrunnar ur vardagliga ögonblick där tiden liksom upphör att finnas till, samtidigt som den visar sig i sin fulla längd. I sin nya diktsamling rör sig författaren med kompromisslös nyfikenhet mellan så vitt skilda ting som tryckpressar, kaféer, musik och gamla vänner. Allting hänger samman, om inte i rum så i tid, vad nu det kan vara…

Bli snäll igen – Geir Gulliksen
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Per Juhlin)
Han heter Henning och han är färdig med förhållanden. Han har haft flickvänner sedan han var fjorton år och varit sambo sedan han var nitton. Han har också varit gift, mer än en gång. Nu är han femtio någonting och vill ta reda på vem han har varit tillsammans med kvinnor – och vem han kan bli utan dem.
“Sedan jag blev vuxen hade jag sällan sovit ensam och nu var det på tiden. Jag hade haft små barn som jag burit omkring på tills de var för stora. Min äldsta dotter var vuxen nu och den andra på god väg, de kom och gick, och jag hade skilt mig för sista gången, gjort slut för sista gången. Jag gick och la mig ensam och vaknade ensam, jag sov diagonalt i en för stor dubbelsäng. När jag vaknade klockan fem på morgonen var det ingen där, ingen jag kunde sträcka ut handen mot och känna, ingen jag kunde prata med eller lägga mig intill. Äntligen skulle jag ta in livet så som det bara kan visa sig för någon som inte ständigt försöker gömma sig i någon annans milda och alltid lika förmildrande närvaro.”

NOVELLER – Tessa Hadley
Format: Inbunden, e-bok
Tessa Hadley är en av vår tids främsta novellister och den författare genom tiderna som publicerat flest noveller i The New Yorker. En student blir förälskad i sin lärare och inleder en affär med en man som liknar honom. En hemhjälp som tar hand om en åldrande man upptäcker hemligheter ur hans förflutna. En nyskild kvinna får låna en lägenhet och blir besatt av ägarinnans före detta pojkvän.
Tessa Hadley har utgivit tre novellsamlingar som detta urval kommer från. Tre av novellerna är inte tidigare publicerade i bokform.
Tessa Hadley har tidigare utkommit med romanerna Syskonen och Sent på dagen.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners