OLA MAGNELL tolkar Simon & Garfunkel på svenska på postum singel med PETER R. ERICSON

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Som ett första smakprov på Peter R. Ericsons kommande album Duett släpps på fredag 30 oktober singeln Boxaren med Ola Magnell. Låten är en svensk översättning av Simon & Garfunkel klassiska The Boxer och spelades in av Ola Magnell och Peter för Sveriges Radios succéprogram Eldoradio på 80-talet. I arbetet med att sammanställa sitt kommande album hittade Peter R. Ericson en tidigare outgiven version av parets samarbete. Peter R. Ericson spelade lead guitar och producerade det som nu blir den första postumt utgivna inspelningen med den tidigare i år bortgångne sångaren och låtskrivaren Ola Magnell.

Både Ola Magnell och Peter R. Ericson var de facto boxare en gång i tiden, vilket bara var en av de saker som utöver det rent musikaliska förenade dem. På sitt i remastrad form nyligen återutgivna debutalbum Rouge poserar Peter stolt i en tröja med klubbmärket Uppsala If Boxning på bröstet. Ola började som tonåring träna boxning hos Kalmar BK, där han betraktades som ett löfte och för vilka han tävlingsboxade några matcher. Lokaltidningen Barometern gjorde vid ett tillfälle ett besök i träningslokalen och skrev då så här om den unge Ola Magnell (då Pettersson):

– Den mest lovande boxaren är 14-årige Ola Pettersson som tränar för tredje säsongen nu. Han får inte matcha förrän han fyllt 16, vilket säkert är tur för motståndarna. Så kraftigt byggda och samtidigt snabba 14-åringar är sällsynta.

Tillsammans översatte och spelade Ola Magnell och Peter R. Ericson i slutet av 80-talet in Boxaren till radioprogrammet Eldorado, som gav ut en annan version än den nu aktuella på en sedan länge bortsprungen samlingsvinyl. Ingen version av inspelningen har någonsin tidigare givits ut digitalt.

Nu blir Ola Magnell-duetten Boxaren ett första smakprov på Peter R. Ericsons kommande album Duett, där även bland andra Karin Wistrand från Lolita Pop, Anna Stadling, blueslegendaren Sven Zetterberg och jazztrumpetaren Bosse Broberg medverkar.

Peter R. Ericsons album Duett släpps av COMEDIA fredag 20 november.
Singeln Boxaren släpps fredag 30 oktober.

© COMEDIA / Claes Olson Media

print

Våra samarbetspartners