BRUCE SPRINGSTEENs Letter to You – nya albumet i visuell form

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Thom Zimny
Dokumentär med Bruce Springsteen and The E Street Band
Land: USA
År: 2020
Genre: Dokumentär, Biografi, Musik
Längd: 90 min
Visas på Apple TV
Betyg: 4

I samband med att Bruce Springsteen släpper sitt 20:nde studioalbum Letter To You erbjuds fansen att följa med lite bakom kulisserna under den fyra dagar långa inspelningen. Förutom de 12 låtarna blir det även en hel del mellansnack.

Anekdoter och tillbakablickar

I denna dokumentär får vi se hur det såg ut när Bruce Springsteen samlade ihop sitt E Street Band för ytterligare ett nytt album, senast var ju 2012 när de släppte Wrecking Ball. I lite kortare klipp får vi se hur vissa delar av låtarna växte fram. De ges även plats för en del anekdoter och tillbakablickar på den tidiga karriären. Letter To You innehåller bland annat tre låtar som skrevs innan Bruce slog igenom med E Street Band, nämligen The Castiles.

Kan ses som en del av repetitionsarbetet

En väldigt fin gest var att under inspelningen skålades det även för de bandmedlemmarna som inte finns med längre utan gått till de sälla jaktmarkerna, klaviaturisten Danny Federici och saxofonisten Clarence Clemons (vars son Jake numera intagit sin faders plats i bandet).

Dokumentären är helt filmad i svart/vitt dock bjuds det på en del gamla klipp i färg(!).

Även Bruce Springsteens förra album Western Stars följdes av en film men den var ju lite mer som en renodlad konsertfilm, fast i klubbformat, medan nya filmen kan ses som en del av repetionsarbetet i vad som skulle ha blivit en konsertturné 2020/2021 men som av uppenbarliga skäl har fått skjutas upp.

Skriven 2020-10-23

print

Våra samarbetspartners