ENRIQUE IGLESIAS utses till Top Latin Artist of All Time

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Billboard meddelar idag att världsstjärnan Enrique Iglesias kommer att tilldelas priset som “Top Latin Artist of All Time” på Billboard Latin Music Awards som går av stapeln den 21 oktober i Sunrise, Florida.

Enrique Iglesias har en lång och imponerande karriär med mer än 40 megahits, 180 miljoner sålda album, över 19 miljarder streams och 17 miljarder visningar på YouTube. Enrique har genom åren dominerat Billboard Latin Charts och fortsätter att sätta historiska rekord. Hela 27 av hans låtar har intagit förstaplatsen på Hot Latin Songs chart och Enrique är den artist som haft flest ettor på Latin Airplay chart med 31 låtar.

Enrique Iglesias har vunnit 47 Billboard Latin Music Awards och är därmed den artist som vunnit flest priser på galan. Hans enorma framgångar gör honom till den största latinartisten genom tiderna.

“Enrique is an iconic artist, a global star, a high-class professional, and more importantly and amazing human being. His music has transcended generations. This much-deserved award is a testament to his continued impact and influence. It is an honor for us at Sony Music to work with him. Congratulations, Enrique! säger Afo Verde, VD på Sony Music Latin Iberia.

Hösten 2021 gör Enrique Iglesias sig redo att åka ut på turné tillsammans med en annan latinlegend, nämligen Ricky Martin. En efterlängtad turné som sträcker sig från kust till kust i USA och intar legendariska venues i 25 städer med turnépremiär i Gila River Arena i Glendale, Az.

Utöver musiken är Enrique Iglesias djupt engagerad i att samla in pengar till organisationen Save The Children. Enrique har genom åren tillsammans med sina fans och genom välgörenhetsinsamlingar, auktioner och merch samlat in den imponerande summan $400,000 till Save The Children.

Mer Enrique Iglesias:

Enrique Iglesias is one of the most successful singer-songwriters in music history with more than 180 million albums sold worldwide, released ten studio albums plus two greatest hits compilations, and is a multiplatinum artist in almost every country around the world. He has headlined ten world tours to more than 10 million fans throughout his career having performed in literally every corner of the world from New York to Sydney to Cape Town to Minsk to London to Belgrade to Santiago to Mexico among many more.

Undeniably, the biggest Latin recording artist in music history, Enrique has 31 #1 singles on the Billboard Latin Airplay Chart as well as having multiple #1’s across all the Billboard charts with a combined total of 105. His track, Duele El Corazón got him his 14th #1 Billboard Dance track making him the king of the chart beating out Michael Jackson for the most #1’s in Billboard history.

Enrique has been celebrated with just about every award an artist can receive including multiple GRAMMYs®, Billboard Awards, World Music Awards, American Music Awards, Premios Juventud, ASCAP and BMI honors and many more totaling over 200. Enrique celebrates his success by helping create awareness of the incredible work of Save The Children.

© Sony Music

print

Våra samarbetspartners