FLORENCE VALENTIN bland nyheter från Playground v. 42

Klicka på bilden, för att se hela bilden

ÖGONBLICK AV KLARHET – NY SINGEL FRÅN FLORENCE VALENTIN
Ögonblick av klarhet är Florence Valentins andra singel från deras kommande album.
Love Antell säger så här om låten som han skrev i halvvaket tillstånd en morgon:
”I mitt anteckningsblock står det bara ‘Ögonblick av klarhet’. Jag tyckte väl att trudelutten jag precis spelat in på telefonen lät som när livet flimrar förbi i en massa bilder när man dör eller nåt. Det här var innan covid-19-pandemin plötsligt förändrade allt. Nu när jag hör låten låter det som den nästan är specialskriven för det nya tillståndet världen befinner sig i. Den är trösterik på nåt sätt.”
Albumet Det var en gång släpps 20 november.

M. WARD SLÄPPER COVERPLATTAN THINK OF SPRING
Artisten, producenten och författaren M. Ward har etablerat sig som en av den moderna amerikanska musikens mest unika röster. Den 11 december släpper han albumet Think Of Spring där han tolkar den oförlikneliga Billie Holiday. Han har brutit ner låtarna till sin essens och framför dem i sparsmakade organiska arrangemang där hans röst oftast bara ackompanjeras av en ensam gitarr. Delar av intäkterna från detta album kommer att gå till PLUS1 som är en fond i Black Lives Funds regi. Första singeln For Heaven’s Sake släpps idag.
Migration Stories, M. Wards hyllade tionde album, släpptes i april 2020 och kom till genom samarbete med bland andra Tim Kingsbury från Arcade Fire, Richard Reed Parry och producenten Craig Silvey (Arcade Fire, Arctic Monkeys, Florence And The Machine). M. Wards signum har alltid varit att med lätt hand smälta samman folk, blues och americana och det gör han med bravur.

OASIS KLASSIKER WONDERWALL PASSERAR EN MILJARD STREAMS
Lagom till 25-årsjubileet av Oasis succéalbum (What’s The Story) Morning Glory? har bandet uppnått en historisk milstolpe: deras megahit Wonderwall has passerat en miljard streams på Spotify. Det är den första låten släppt på 90-talet som lyckas med detta.
(What’s The Story) Morning Glory? släpptes nyligen i en specialutgåva för att fira albumets jubileum, och den gick rätt in på tredje plats på Storbritanniens albumlista. Originalutgåvan är också imponerande nog det tredje bäst säljande albumet någonsin i landet.

NY SINGEL OCH VIDEO MED MOLCHAT DOMA
Med mindre än en månad kvar till albumsläpp bjuder belarusiska Molchat Doma idag på en ny singel, Discoteque, med musikvideo. Med denna låt i högt tempo vill bandet uppmuntra till att förlora sig i dans och för ett ögonblick glömma bort alla problem. De beskriver själva låten som ett svar på Depeche Modes klassiker Just Can’t Get Enough. I videon ser vi trion spela inne på Memorial Museum-Studio of Z. Azgur i hemstaden Minsk.
Albumet Monument släpps den 13 november.

JOAKIM MOLITOR SAMARBETAR MED BELLHOUSE PÅ NY SINGEL
Joakim Molitor håller sig verkligen sysselsatt – han visar på större kreativitet än någonsin, och släpper mer musik i år än han gjort på länge. På den nya musikaliska pärlan Tasted Gold samarbetar han tillsammans med stjärnskottet Bellhouse. Danslåten påminner om aktuella hits av exempelvis MEDUZA och Imanbek, en låt som perfekt balanserar en oskyldigt söt låttext med en mörkare, pulserande bakgrund. Låten handlar om två personer som verkligen tycker om varandra och är redo att ta nästa steg men inte vet vem som ska ta initiativet.
Bellhouse befinner sig i det perfekta gränslandet där soul möter mainstream. Hon är på intet sätt en popstjärna i mängden; hon är utbildad lastbilschaufför från Göteborg och inledde sin musikaliska bildning som tonåring i ett punkband. Denna bakgrund gör henne till en lovande, unik talang på den svenska popscenen, både som artist och låtskrivare. Med sin lätthet för sång och låtskrivande, underbyggd av gedigna piano-, gitarr- och trumkunskaper, är Bellhouse en artist att hålla koll på 2020.

RED MECCA TOLKAR 2020 PÅ NY LÅT
Pandemi, orättvisor, kris och förtryck. Men även empati, kreativitet och hjältemod. 2020 drar åt extremerna. Atlantic är Red Meccas tolkning av det omvälvande året 2020 där låten sakta växer fram ur ett monotont beat och en suggestiv bassgång.
För Red Mecca blev det ingen festivalsommar utan istället en kreativ nytändning, med massor av nya egna låtar och ett antal remixer åt andra artister. Tack vare medverkan i två avsnitt av hyllade TV-serien Killing Eve är de högaktuella och har funnit en ny publik. Här är singeln Atlantic från kommande fullängdare som landar senare i år.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners