GUSTAF och VIKTOR NORÉN albumdebuterar med Hymns to the Rising Sun

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När Gustaf och Viktor Norén återigen beslöt sig för att skriva musik ihop föll bitarna direkt på plats. Det som uppstod var ett naturligt och otvunget samarbete där brödernas otvivelaktiga kreativitet tilläts att blomstra fullt ut. Nu bjuds vi in för att ta del av just den magin. Idag, fredagen den 9 oktober, släpper Gustaf och Viktor Norén sitt första gemensamma album – em>Hymns To The Rising Sun.

Efter storslagna parallella musikkarriärer i band som Mando Diao och Sugarplum Fairy har bröderna återigen börjat skriva musik ihop, precis som under uppväxten i Kvarnsveden i Borlänge. Det sa klick direkt när de på nytt satte sig i studion tillsammans.

Hymns To The Rising Sun är ett album där bröderna har lyckats att förmedla en oerhörd värme till tonerna av kreativa popmelodier. Samarbetet har denna gången lett fram till ett album som textmässigt kretsar kring det positiva och hoppfulla – känslouttryck som får anses välbehövliga efter ett år som för många varit påfrestande.

“..Att slita sig fri från sitt ego och sätta dina bröder och systrar framför dig själv. Att be om förlåtelse men också att förlåta med hela hjärtat”. – Viktor Norén

Gustaf och Viktor Norén debuterade i mars som duo med den uppmärksammade singeln Rise Again – en låt som snabbt blev en favorit hos Sveriges radiostationer. Debuten följdes upp med singeln ”Walk With You” som även den spelats flitigt på radio och som idag ligger kvar på P4:s A-rotation.

Samtliga låtar på albumet är skrivna av Gustaf och Viktor tillsammans med deras nära vän Björn Olsson (hyllad producent som tidigare samarbetat med bland andra Håkan Hellström, The Soundtrack of Our Lives och Mando Diao). Albumet är inspelat i sägenomspunna RMV Studios på Skeppsholmen i Stockholm med vad de beskriver som ”Borlänges allra bästa musiker”.

På albumet medverkar utöver Gustaf Norén, Viktor Norén och Björn Olsson även Anders Johansson, Marcus Mozny, Max Wulfson, Matilda Bjurkvist samt Niklas Mascher.

Albumet släpps av RMV Grammofon.

Tracklist – Hymns To The Rising Sun:
01. Let Me In
02. Brother
03. Rise Again
04. Walk With You
05. Let Me Love Again
06. Two Roads
07. Teardrop
08. Underneath Your Love
09. World Gone Blind

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners