TROLLS 2: VÄRLDSTURNÉN står för årets bästa öppning för en animerad film

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Glädjande nyheter för Trolls 2: Världsturnén som fick biopremiär 2 oktober – den animerade uppföljaren till första Trolls-filmen blev nämligen årets bästa öppningshelg av en animerad film. Under öppningshelgen var det totalt 38 293 personer som valde att se Trolls 2: Världsturnén i Sverige på totalt 195 biografer.

”Filmen fungerar lika bra på små och stora orter, vilket gör oss otroligt glada” säger Zoran Slavic, VD för UIP Sverige.
Första Trolls-filmen kom 2016 och blev en publikfavorit med 345 000 biobesök.

Poppy och Kvist ger sig ut på ett äventyr som kommer att föra dem långt bortom den verklighet de förut känt till. Under resans gång kommer de att upptäcka att de tillhör bara ett av de sex olika sorters trollfolk som bor utspridda över sex olika länder och som är hängivna sex olika sorters musik: Funk, Country, Techno, Klassiskt, Pop och Rock. Deras värld kommer att bli väldigt mycket större, och väldigt mycket högljuddare, än förut.

En medlem av hårdrockens kungafamilj, drottning Barb, vill, med hjälp av sin far kung Thrash, förgöra alla andra sorters musik så att hårdrocken ensam kan regera. Världens öde står på spel och Poppy, Kvist, Biggie, Chenille, Satin, Cooper och Guy Diamond ger sig iväg så att de tillsammans kan hindra Barb från att ta över hela scenen.

Regi: Walt Dohrn.

Röster i originalversionen:
Anna Kendrick, Sam Rockwell, Justin Timberlake, Jamie Dornan, Rachel Bloom, James Corden, Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Kelly Clarkson m fl.

Svenska röster:
Mimmi Sandén, Jonathan Jaarnek Norén, Daniel Sjöberg, Matti Boustedt, Joakim Jennefors, David Lenneman, Mikael Regenholz, Linda Åslund, Freddy Åsblum, Ellinor ”Hellinor” Asp, Frida Öhrn, Petter Isaksson, Anis Don Demina, Alex D’Rosso, Felipe Leiva Wenger, Kevin Walker, Kee Marcello, Aino Jawo & Caroline Hjelt från Icona Pop m fl.

© UIP

print

Våra samarbetspartners