THE WAR ON DRUGS släpper livealbum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag meddelar The War On Drugs att de släpper livealbumet Live Drugs den 20 november. Albumet är bandets första sedan Grammy-belönade A Deeper Understanding som kom 2017, och det samlar inspelningar från konserter världen över. Den första singeln från Live Drugs släpps idag, Pain (Live).

På Live Drugs tas lyssnaren med på en resa där låtarna fått utvecklas under år av liveframträdanden. Här inkluderas Buenos Aires Beach från debutalbumet, Wagonwheel Blues, en cover av Warren Zevons låt Accidentally Like A Martyr, och på livefavoriten Under The Pressure hörs en publik på 20 000 sjunga med i gitarrmelodin.

Bandledaren Adam Granduciel berättar om Live Drugs:
“As a band leader, I always want to know where a song can go. Even though we’ve recorded it, mastered it, put it out, and been touring on it, it doesn’t mean that we just have to do it the same way forever. It feels like it’s kind of a reset, to be able to put something out that’s a really good interpretation of the way we interpret our music live. Even though this recording is from a year of tours, this is really how these six guys evolved as a band from 2014 to 2019.”

De senaste sex månaderna har The War On Drugs – som har kallats för årtiondets bästa amerikanska rockband av New Yorker – legat lågt, men utan att på något sätt vara inaktiva. De har jobbat på ett nytt album i studion, remixat The Rolling Stones låt Scarlett, och spelat in exklusiva framföranden till förmån för ett flertal ideella organisationer.

Låtlista
1. An Ocean Between The Waves (Live)
2. Pain (Live)
3. Strangest Thing (Live)
4. Red Eyes (Live)
5. Thinking Of A Place (Live)
6. Buenos Aires Beach (Live)
7. Accidentally Like a Martyr (Live)
8. Eyes to the Wind (Live)
9. Under the Pressure (Live)
10. In Reverse (Live)

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners