ROXETTE släpper ny singel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Roxette släpper ny singel ”Let Your Heart Dance With Me” 2 oktober.

Per Gessle gör en exklusiv liveintervju med sina fans på Roxettes officiella YouTube kanal den 2 oktober 16.30 CET

Som en följd av låtskrivaren Per Gessles ständigt lika digra produktion har Roxette alltid haft ett överskott av låtar att spela in och välja på till sina album. Många av dessa överblivna låtar har hållit oförskämt hög klass och har i flera fall blivit älskade bland fansen när de dykt upp som bonusmaterial på singlar eller samlingsskivor.

Trenden fortsatte ända in till slutet och även när Roxette sommaren 2016 gav ut sitt sista studioalbum ”Good Karma” blev det låtar över. En av dem var ”Let Your Heart Dance With Me”, som nu ser dagens ljus tack vare ”Bag Of Trix”, Roxettes magnifika samling vars första volym släpps digitalt den 30 oktober.

– Jag ville skriva en klassiskt enkel ”klappa händerna och stampa takten”-poplåt och ”Let Your Heart Dance With Me” blev resultatet. Jag gillade den redan i studion, men som vanligt hade vi redan tillräckligt många starka kandidater så i slutändan fick den vänta på andra chansen. Och till det här projektet kändes den ju gjuten.

Gessle gav ”Let Your Heart Dance With Me” till mixaren Ronny Lahti, som bland annat mixade Roxettes ”Room Service”-album 2001, och resultatet är en låt som andas sommar, sol och optimism. Detta trots att den spelades in när Maries tid i Roxette bokstavligt talat sjöng på sista versen.

– Bara några månader innan ”Good Karma” kom ut avrådde Maries läkare henne från att fortsätta med turnerande, så vi ställde in alla sommarspelningar och satte punkt för framtida livekonserter. Men hennes sjukdom gjorde även inspelningarna besvärliga för henne. Hon ville så mycket, men fick verkligen kämpa. Och det gjorde hon. Marie var en sann fighter in i det sista, säger Per Gessle.

Den 2 oktober kl 16.30 CET kommer Per Gessle att göra en exklusiv liveintervju med sina fans på Roxettes officiella YouTube kanal. Frågestunden avslutas med en global livepremiär av musikvideon till ”Let Your Heart Dance With Me”.

Singeln släpps också på färgad 7” vinyl i begränsad upplaga.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners